Lyon zoekt innovatie en duurzaamheid in verlichting

25/10/2017

Bent u actief in de sector verlichting? De Franse stad Lyon is op zoek naar innovatieve internationale inzendingen voor het project ‘Lumen – La Cité de la Lumière’ en het jaarlijkse lichtfeest ‘Fête des Lumières’.

Lyon staat wereldwijd bekend om haar stedelijke nachtlandschap en verlichte monumenten. De stad is voorloper op het gebied van openbare verlichting. Het lichtplan van de stad beschrijft functionele verlichting en nieuwe projecten vanuit zowel een politieke, technische als artistieke benadering. Naast prestigieuze gebouwen en monumenten zijn er inmiddels 4.000 nieuwe locaties waarvan de verlichting ook een besparing van 130.000 kWh per jaar oplevert.

Lyon is steeds op zoek naar de nieuwste en energie-efficiënte verlichting. Meer dan 170 bedrijven, publieke instellingen, laboratoria en onderzoekcentra werken samen aan verbetering en innovatie.

Kansen in Lyon

Project ‘Lumen – La Cité de la Lumière’

Het project ‘Lumen – La Cité de la Lumière’ zoekt internationale innovatie en promotie van de sector verlichting en licht. In dit project werkt een netwerk van laboratoria, onderwijsinstellingen, experimentele platforms, technische bureaus, industriëlen, architecten, bedrijven en start-ups samen aan innovatieve oplossingen en opleidingen.

Lichtfeest ‘Fête des Lumières’

Monumenten, straten, pleinen en parken in Lyon veranderen in kleurrijke schilderijen tijdens het lichtfeest ‘Fête des Lumières’, van 7 tot en met 10 december 2017. Artiesten van over de hele wereld brengen de architectuur van Lyon tot leven met spectaculaire laser-lichtshows en muziek. Ieder jaar in april publiceert de stad de Europese oproep voor het indienen van artistieke projecten voor dit festival.

Beurs ‘Lighting Days’

Van 13 tot en met 14 december vindt in Lyon ook de beurs Lighting Days plaats. Het thema is openbare buitenverlichting. Op de beurs nemen start-ups en innovatie een belangrijke plaats in.

Dit evenement is tegelijkertijd een beurs, een congres, en een networkevent. De beurs biedt kansen voor Nederlandse ondernemers en instellingen om recente innovaties te ontdekken of om uw eigen innovaties te presenteren. Daarnaast kunt u contacten leggen op de Franse markt. Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Lyon ondersteunt Nederlandse bedrijven die zakendoen in Frankrijk.

Meer informatie

Vragen over deelname aan de Lighting Days of over zakendoen in Frankrijk? Neem contact op met het NBSO Lyon, wij helpen u graag verder:

NBSO Lyon
Margareth Siertsema
E: margareth.siertsema@nbso-lyon.fr
T: + 33 (0)4 72 40 08 40