Masterplan watermanagement in Tamil Nadu, India

11/07/2017

In 2015 werd Chennai, de hoofdstad van de Indiase provincie Tamil Nadu, getroffen door ernstige overstromingen. Sindsdien staat waterbeheer hoog op de agenda. De komende 8 jaar wordt de waterinfrastructuur geheel vernieuwd.

Meer dan 500 mensen kwamen tijdens de overstromingen om door zware regenval, maar ook doordat meren waar mensen drinkwater uit haalden overstroomden. De overstroomde rivieren die door de stad lopen, veroorzaakten veel schade aan gebouwen en de economie van het gebied.

Masterplan

De regering van Tamil Nadu heeft samen met de stad Chennai een masterplan voor watermanagement opgezet. Hiervoor zijn meerdere studies uitgevoerd. Het masterplan heeft 3 hoofddoelen:

  1. Het beheren van overstroomd water.
  2. Herstel van de meren.
  3. Bescherming tegen overstromingen.

Planning

De kosten van de eerste fase van het project worden geschat op € 1,6 miljard. De 1efase bestaat uit een plan om de 10 grootste meren te herstellen. De ontbrekende schakels tussen het netwerk van meren worden bekeken, waardoor de overstromingen konden ontstaan. Ook onderzoekt het Water Resources Department de mogelijkheden om de Adyar rivier in Chennai te ontwikkelen tot een toeristische attractie, met  hulp van ontziltings- en waterbehandelingstechnologie. Hier liggen kansen voor het toepassen van Nederlandse technologie.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Ben u actief in de watersector en bent u geïnteresseerd in deelname aan deze projecten? Dan kunt u contact opnemen met:

V. Vijay Kumar Shanti Pahladsingh
Special Representative Adviseur Internationaal Ondernemen India
Embassy of the Kingdom of the Netherlands Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Chennai
T +91 95000 25779 of +91 44 4217 2509 T +31 (0)88 – 602 11 34
vijay.kumar@nbso.info shanti.pahladsingh@rvo.nl

 

Meer informatie vindt u in het kansendossier Opportunities in water management in Chennai (pdf, Engels).

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.