Minor marketing intelligence

10/12/2021

Wil jij graag nieuwe potentiële klanten bereiken, inschrijvingen voor jouw nieuwsbrief genereren of de hoeveelheid uitgebrachte offertes in jouw bedrijf vergroten? Dan is meedoen aan de minor marketing intelligence van NHL Stenden wellicht iets voor jou. In deze minor gaat een groep van drie studenten onder begeleiding van een docent en twee professionele online marketeers voor jouw bedrijf betaalde advertenties opzetten, optimaliseren en uitvoeren. Jij bepaald zelf wat het doel is van deze advertenties. 

Praktische informatie 

De minor vindt plaats tussen februari 2022 en juni 2022. Gedurende deze periode van een half jaar wordt door de studenten regelmatig contact gezocht met jouw bedrijf. Gemiddeld ben je ongeveer 2 uur per week kwijt aan het informeren van de studenten. Je levert voornamelijk bedrijfsinformatie en eerder verzamelde gegevens aan en je geeft feedback op de ontwikkelde materialen en behaalde resultaten. Daarnaast is het belangrijk dat je bereid bent om 1500 euro marketingbudget beschikbaar te stellen. Dit budget wordt alleen gebruikt voor de kosten van advertenties en gaat niet naar de school of de studenten. 

Welke bedrijven kunnen meedoen? 

Het maakt voor de samenwerking niet uit in welke sector jouw bedrijf zich bevindt en of je een dienst of een product aanbiedt. Voor deze minor is het wel van belang dat er voldoende informatie beschikbaar is voor de studenten om een advertentie op te kunnen zetten. Ook moet je website voldoende volwassen zijn om een advertentie aan te koppelen. Het is daarom van belang dat:

– Jouw bedrijf een volwassen website heeft. De docent en de marketeers scannen de website voorafgaand aan de opdracht en verbeterpunten moeten geïmplementeerd kunnen worden als dat nodig is. 

– Je moet een beeld hebben van wat je graag zou willen halen uit de advertenties. De studenten maken voordat ze gaan adverteren uiteraard ook een beknopte marketinganalyse om ervoor te zorgen dat de gemaakte advertentie past bij de gezamenlijk bepaalde doelgroep. 

– Je moet bereid zijn om 1500 euro marketingbudget beschikbaar te stellen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de marketing en is budget dat gebruikt wordt voor Google, Facebook, LinkedIn campagnes. Het geld gaat dus niet naar de school.

Wil je meedoen?
Stuur dan even een mailtje naar marlies@ikbendrentsondernemer.nl waaruit blijkt dat je interesse hebt in de minor marketing intelligence. Marlies zal dan even kort contact met je opnemen om wat meer te horen over jouw bedrijf. Eventuele vragen kunnen ook via dit mailadres worden gesteld. Het is ook mogelijk om te bellen naar 0682332059.