Miranda Drenth: fotografie op hoog niveau

16/08/2018

Miranda Drenth uit Assen maakt niet alleen mooie foto’s (al een jaar of 11 op professionele basis), ze loopt ook nog eens voorop met innovaties. Zo investeerde ze in 2007 in een 15 meter hoog statief, waarmee ze in 2010 een wereldfoto maakte op de TT. Letterlijk: de foto ging en gaat de hele wereld over. Door met het hoogtestatief op het dak van het vip-complex te staan, maakte ze een unieke foto van de start van de MotoGP, met in één beeld zowel de coureurs, het publiek op de tribunes en de natuur op de achtergrond. Ze maakte ook veel belevingsfoto’s op die TT. Sindsdien is Miranda de vaste fotograaf van het TT-circuit.

Drones
Het statief heeft ze nog steeds, met daarnaast een statief van 8 meter (voor smallere ruimtes), alsmede twee verschillende DJI-drones (de Inspire en de Spark), voor een compleet scala aan hoogtefotografie. Waar een drone niet ingezet kan worden gebruikt Miranda een hoogtestatief, en andersom.
Steeds meer makelaars ontdekken dat. En makelaars die zelf met drones of andere apparatuur werken, ontdekken dat de foto’s van Miranda een flink stuk beter zijn.
De aan de Fotovakschool opgeleide Assense heeft de technische skills en bovenal de creativiteit om de mooiste foto’s te maken. ‘Mensen zien mij bij een opdracht wel eens heel lang in de lucht kijken en denken: wat is dat voor een rare. Maar ik beeld me dan in hoe je vanaf een bepaalde hoogte een pand ziet en stuur de drone daar vervolgens naar toe.’
Dit alles geschiedt op professionele wijze: Miranda is gecertificeerd drone-piloot en neemt allerlei voorzorgsmaatregelen: vluchtplan, risico-analyse, hesjes, pylonen, maar ook het informeren van buren in verband met de privacy.
Inmiddels heeft ze al meer dan vierduizend panden op de foto gezet. Niet alleen voor makelaars, maar ook voor ondernemers die een mooie foto van hun pand willen.
Verder komen we haar regelmatig tegen op events, concerten en festivals, onder andere in De Bonte Wever, waar ze eveneens vaste fotograaf is. Ze weet mensen altijd op het juiste moment te vereeuwigen.

Matterport: 3D Virtual Tour
De nieuwste investering is de Matterport, waarmee Miranda opnieuw voorop loopt. Met deze 3D Virtual camera kun je op een hele fraaie manier door een pand gaan. Het is alsof je in een online beleving alles in het pand ziet, boven, onder en opzij. Ideaal voor bedrijven die hun productieproces inzichtelijk willen maken voor hun relaties. En natuurlijk voor de vastgoedsector. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk maar eens op www.mirandadrenth.media.

12 13 miranda1

12 13 miranda3

12 13 miranda4

12 13 miranda5

Foto’s en Tekst: Noordbizz.nl