Nidaros uit Hoogeveen is specialist in Robotic Process Automation

31/08/2020

Robotic Process Automation (RPA) biedt kansen waar traditionele IT niet mogelijk is en nog veel handmatig werk wordt verricht. Nidaros helpt organisaties de mogelijkheden rondom RPA in kaart te brengen en te introduceren. Nidaros is deze maand Ondernemer van de Maand.

Nidaros

Toen Gerben Dolsma in 2008 werd gevraagd als implementatiepartner van Opalis (nu Microsoft Orchestrator, red.) besloot hij dat dit het perfecte moment was om een eigen organisatie op te zetten: Nidaros. Een stevige basis werd gevormd door de samenwerking met Opalis in de migratie van Postbank naar ING. Inmiddels heeft Nidaros kantoren in Hoogeveen en Amsterdam. Met die twee plaatsen als uitvalsbasis is Nidaros in staat een groot gebied te bestrijken. “Met Nidaros helpen wij bedrijven om hun processen te integreren en te optimaliseren op basis van bewezen technologie”, legt Dolsma uit. “Wij analyseren repeterende werkzaamheden binnen organisaties en zorgen met behulp van Robotic Process Automation dat die werkzaamheden door onze ‘virtuele medewerkers’ worden overgenomen.”

Businessversneller

“Vanuit Ik Ben Drents Ondernemer heb ik meegedaan aan het traject Business Versneller. Dat traject gaf mij de mogelijkheid om met directeuren van gelijksoortige bedrijven naar mijn bedrijf en mijzelf te kijken en hoe we ons kunnen ontwikkelen. Door dit samen met directeuren van collega-bedrijven te doen is het gesprek echt open en eerlijk en geef je elkaar duidelijke feedback om aan je eigen bedrijfsvoering te werken.”

Drenthe

Ondernemen in Drenthe geeft Dolsma de mogelijkheid om werk en privé goed te combineren. Daarnaast is werken bedrijven in Drenthe goed samen. “Bedrijven steunen elkaar en helpen bij het ontwikkelen van processen. Als Nidaros zijn we gespecialiseerd in de robotisering van bedrijfsprocessen en ondersteunen wij bedrijven met de verwerking van repeterende handelingen.”

Toekomst

“Wij willen de nummer 1 Robotic Process Automation van Nederland worden, en het liefst ook over de grens”, vertelt Dolsma ambitieus. Bedrijven die in hun bedrijfsviering te maken hebben met veel repeterende handelingen roept hij dan ook op om daar samen met Nidaros mee aan de slag te gaan. “Nidaros makes RPA work for you! Think IT, Build IT, Be IT!”

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl