Nieuw tijdens de Promotiedagen Drenthe, het Duurzaamheidsplein

02/05/2018

De verduurzaming van de economie is de grootste uitdaging van het Nederlandse bedrijfsleven in de komende decennia. In alle sectoren vinden innovaties van producten, diensten en processen plaats, waarmee de nieuwe, groene economie steeds meer realiteit wordt. De Provincie Drenthe heeft zich ten doel gesteld koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. Innovatieve en creatieve ondernemers worden gestimuleerd en er wordt gezocht naar vernieuwende oplossingen waarmee Drentse bedrijven en instellingen hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen.

Het Duurzaamheidsplein op de Promotiedagen Drenthe laat verschillende duurzame ontwikkelingen zien. 4 deelgebieden komen aan bod: Duurzame Bouw, Duurzame Mobiliteit, Duurzame Energie en Circulaire Economie.

Duurzame Bouw

Duurzaam Bouwen is meer dan alleen energiebesparing. Het betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. De verduurzaming van bedrijfsgebouwen is een speerpunt van de overheid. Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan energielabel C. Dat betekent aanpassing aan installaties en in sommige gevallen maatregelen als dak- of glasisolatie. De investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten.

Duurzame Mobiliteit

Slim en duurzaam zijn de kernwoorden voor de mobiliteit van morgen. Het vervoer van mensen en goederen heeft een grote invloed op ruimte, gezondheid en klimaat en het is daarom noodzakelijk om na te denken over een geïntegreerd mobiliteitsbeleid. Zaken die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: verschoning van het wagenpark, reizen met de fiets of openbaar vervoer, nieuwe manieren van werken, optimale snelwegbenutting en mobility as a service.

Duurzame Energie

Nederland gebruikt steeds meer energie en de gasvoorraad raakt op. Dat betekent dat vervoer, verwarming en elektriciteit op andere energiebronnen moeten overgaan. Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opgaat.

Circulaire Economie

Grondstoffen worden schaars door de groeiende welvaart en bevolking. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen.

In de omslag naar circulaire economie liggen veel kansen. Het zorgt voor productontwikkeling, nieuwe markten en uiteindelijk kostenbesparingen.

Deelnemen aan het Duurzaamheidplein?

Het Duurzaamheidsplein wordt gesitueerd rondom de Drenthe Dome. In deze moderne, opblaasbare structuur vindt een doorlopend programma plaats rondom de speerpunten van de Provincie Drenthe: Duurzaamheid, Export, Carrière (werk), en Innovatie. Er is een mooi aangekleed terras met goede horecavoorzieningen. Om deze centrale ruimte heen, kunnen standruimtes worden gehuurd.

Prijzen

Opgebouwde stand: € 895,- per 6m2

Eigen, volledig opgebouwde, stand op het Duurzaamheidsplein. De stand wordt volledig opgebouwd afgeleverd, met wanden, vloerbedekking, verlichting en naamsvermelding.

Vrije Ruimte: € 140,- per m2

Standruimte voor eigen standbouw, vloerbedekking is bij de prijs inbegrepen.
Prijzen zijn inclusief 100 papieren relatiekaarten per 6m, onbeperkt digitaal uitnodigen, een vermelding op de website en een uitnodiging voor de opening.

Alle prijzen zijn excl. BTW

Voorlopige deelnemers: Derbigum (Duurzame Dakbedekking), Breman Installatie (Duurzame installaties),  Technische Unie (Technische groothandel), Roelofs Groep (Duurzame vernieuwing infrastructuur), Join the Pipe (Watertappunten en navulbare kraanwaterflessen), Omrin (Circulaire economie), ModiQ (Flexibel vastgoed / duurzaam bouwen), Takkenkamp Isolatie (verduurzaming van woningen), Tesla (Duurzame mobiliteit), Eco Velthuis Solar & Overkapping (Solar), Aalbers Installatietechniek (Duurzame installaties), Parkingware (parkeersystemen), Brands Bouwgroep, Onderhouds en Afbouwgroep Klok, Nedelko.