Ambassadenetwerk

Wilt u groeien, dan kunt u als ondernemer niet stil blijven staan. Het buitenland wacht. Groeimarkten net over de grens, maar ook ver weg hebben u veel te bieden. Maar hoe vindt u internationaal u weg?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via ambassades en consulaten-generaal in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland. Het netwerk van ambassades en consulaten informeert u graag over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen. Zo legt u sneller contacten met potentiƫle agenten, distributeurs, producenten en afnemers.

In vrijwel elk land ter wereld is een Nederlandse vertegenwoordiging te vinden. Ambassades zijn gevestigd in hoofdsteden, consulaten in andere economisch omvangrijke steden.

Handelsbevordering
Diplomaten zetten hun politieke status en netwerk in om Nederlandse bedrijven te helpen. Via allerlei instrumenten, zoals zakenpartnerscans, handelsmissies en matchmaking en landeninformatiedossiers, helpen ambassades en consulaten Nederlandse bedrijven.

Grootschalige sportevenementen
Ambassades spelen een belangrijke rol bij grootschalige sportevenementen, zoals de Olympische Spelen. Vaak zijn er veel kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. De ambassades kunnen u ondersteunen in de aanloop naar zo’n evenement. Bekijk als voorbeeld een filmpje over de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Meer informatie
Het diplomatieke postenwerk voor ondernemers (brochure MKB Servicedesk en Rijksoverheid)