Landbouwraden

Het netwerk van landbouwraden ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities.

Het landbouwradennetwerk heeft 45 vestigingen en bestrijkt in totaal 70 landen. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten in regio’s die kansen bieden voor Nederlandse agrarische bedrijven. Ook zijn ze vertegenwoordiger voor Nederland bij belangrijke internationale organisaties zoals de VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw in Rome, de EU in Brussel en de WTO in Geneve.

Een agrarisch expert, de landbouwraad, leidt het kantoor. De landbouwraad krijgt assistentie van een lokale expert, de agricultural assistent.

Uitstekend regionaal netwerk

De landbouwraden hebben een uitstekend regionaal netwerk. Hierdoor kunnen zij u snel de juiste informatie leveren of aan partners helpen om succesvol zaken te doen.

Contacten met overheid

Zij hebben goede contacten met de overheid in het land. Zo kunnen ze eventuele handelsbelemmeringen op hoog niveau binnen ministeries bespreekbaar maken en helpen oplossen. Ook kan de landbouwraad afspraken tussen de Nederlandse en lokale overheid vertalen naar kansrijke projecten voor de Nederlandse agrosector. De topsectoren Agrofood en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zijn hierbij meestal betrokken.

Welke diensten leveren de landbouwraden?

Op alle posten staat een slagvaardig landbouwteam voor u klaar. Dit kan u helpen bij:

  • het vinden van marktinformatie op maat;
  • het verkrijgen van informatie over lokale wet- en regelgeving, waaronder de warenwet;
  • het oplossen van veterinaire en fytosanitaire handelsbelemmeringen;
  • het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer.

Hoe komt u in contact met de landbouwraad?

Bekijk de kaart met het overzicht van het landbouwradennetwerk. Per locatie vindt u de contactgevens van de landbouwteams. Informatie van de landbouwraden over de actualiteiten en kansen in hun werkgebied vindt u via de website Agroberichten Buitenland. Ook kunt u op de hoogte blijven via het twitteraccount @agrobericht.