Gratis export coaching (RVO SIB-voucher)

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen in het buitenland? Wilt u exporteren en bent u bereid tijd en geld te investeren om stappen over de grens te zetten? Dan is de individuele coaching echt iets voor u.   

Coachtraject

Het coachtraject wordt uitgevoerd onder leiding van een adviseur die zelf exportervaring heeft opgedaan en door de RVO is goedgekeurd dit traject uit te voeren. Voor de regio Drenthe is een aantal adviseurs actief, meer achtergrondinformatie vindt u hier (link naar coach team Drenthe). Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s van export voor uw bedrijf, waarbij u het uitvoerende werk doet onder leiding van de coach. In 4 à 5 sessies komt het volgende aan bod:

  1. Wat is uw ambitie? Waar bent u goed in? Waar liggen uw kansen in het buitenland?
  2. Welke markten zijn het meest interessant voor uw bedrijf?
  3. Welke zaken moeten nog geregeld worden om succesvol te worden in het buitenland?

Het traject duurt gemiddeld 4 maanden.

Voorwaarden

  • U bent mkb-ondernemer en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland. Met de mkb-toets (link naar website) kunt u nagaan of u aan de mkb-voorwaarden voldoet.
  • In de afgelopen jaren bedroeg de exportomzet niet meer dan 25% van de totale omzet OF uw onderneming staat niet langer dan 3 jaar ingeschreven
  • In totaal mag uw onderneming de afgelopen 2 jaren niet meer dan EUR 200.000 aan subsidie (de-minimissteun) hebben ontvangen

 

Budget en voucherwaarde

Voor 2018 zijn 1000 vouchers beschikbaar, het budget is € 2,4 miljoen. De voucherwaarde bedraagt € 2.400 exclusief 21% btw. U betaalt € 504 btw aan de coach, dit kunt u weer terugvragen via uw btw-aangifte.

Voucher aanvragen

U kunt de voucher individuele coaching aanvragen op https://mijn.rvo.nl/voucher-individuele-coaching-SIB. Deze voucher is 6 maanden geldig. De aanvraag en verdere afhandeling verloopt geheel digitaal – hiervoor heeft u een digitale e-Herkenning nodig. Een overzicht van alle aanbieders vindt u op http://eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning/leveranciers/leveranciersoverzicht/. Niveau 1 is voldoende voor de SIB-aanvraag.