Wegwijzer internationaal zaken doen

Overzicht in brochure

De Wegwijzer internationaal zakendoen (pdf) biedt u een overzicht van de dienstverlening voor ondernemers.

Netwerken en Contacten

Wat uw internationale plannen ook zijn, om ze te realiseren heeft u de juiste contacten nodig. De Nederlandse overheid heeft een uitgebreid netwerk van kantoren in het buitenland. We zijn ter plekke aanwezig, kennen de lokale spelers, netwerken en markt en weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières. We adviseren, leggen contacten en openen deuren voor u.

Kennis en Informatie

Bij het betreden van een nieuwe markt komt heel wat kijken. Belangrijk is dat u de juiste informatie heeft. De Provincie Drenthe helpt u graag bij het beantwoorden van uw vragen over zakendoen en samenwerken in het buitenland. Kansen benutten en internationale ambities realiseren; daar is de ondersteuning van ons wereldwijde netwerk op gericht.

 

Belangenbehartiging

Door het positioneren van bedrijven, kennisinstellingen en sectoren of het verminderen van handelsbarrières. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij ons terecht. We kunnen niet altijd een oplossing garanderen, maar we kunnen ons wel hard maken voor uw belangen en via de juiste contacten het gesprek aangaan.

Voor meer informatie zie: RVO.nl