Ondernemer van de Maand: Circle of Food uit Meppel

02/04/2021

Circle of Food uit Meppel wil samen naar een houdbare toekomst én de circulaire voedselketen de standaard maken. Haar eerste product: pasta van oesterzwammen gekweekt op koffiedik. Circle of Food is deze maand Ondernemer van de Maand.

Hilly Lautenbach en Elise Brugman leerden elkaar kennen via NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie. Ze werkten daar samen aan hun afstudeeronderzoek naar de houdbaarheid van zwampasta, maar daar bleef het niet bij. Brugman: “Na ons afstudeeronderzoek kregen we vanuit NICE de kans om het product verder te ontwikkelen en daarmee Circle of Food op te starten.”

Zwampasta

Het eerste product dat de inmiddels afgestudeerde diëtisten met Circle of Food op de markt brachten is dus zwampasta. “Onze pasta is gemaakt van oesterzwammen die op koffiedik zijn gekweekt”, legt Hilly Lautenbach uit. “Onze zwampasta is vezelrijk, een bron van eiwitten én vegan. Een gezond en duurzaam product dus.”

Circulair ondernemen

Circle of Food heeft de kans gegrepen om echt circulair te ondernemen. “Circulair ondernemen heeft de toekomst”, vertelt Elise Brugman. “Wij willen verschil maken in de voedselindustrie en onze zwampasta is daarvoor het begin.”

Ik Ben Drents Ondernemer

“Ik Ben Drents Ondernemer helpt ons door een enorm netwerk te bieden waar wij heel veel lijntjes kunnen uitleggen”, vertelt Lautenbach. “Daarnaast worden we ook gecoacht en begeleid en kunnen wij onze ideeën door een onafhankelijk iemand laten beoordelen.”

Toekomst

“Wij maken circulaire gezonde producten. Onze grootste uitdaging was om onze doelgroep in kaart te krijgen”, vertelt Brugman. “Het is een nichemarkt, maar wij gaan voor meer bekendheid en dat onze producten alledaags gebruikt worden.”

Droom

“Het is onze droom om onze zwampasta en andere duurzaam geproduceerde producten in veel meer winkels te verkopen”, vult Lautenbach aan. “Wij willen ons echt inzetten voor circulaire voedingsproducten en wij zien grote kansen voor een hele toffe productlijn!”

Meer weten? Zie www.circleoffood.nl

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl