Ondernemer van de Maand – debesteleasedeal.nl

22/06/2022

De onafhankelijke leasevergelijker van Nederland, debesteleasedeal.nl uit Eelde, is de afgelopen maand verkozen tot Drentse onderneming van de maand. De onderneming van Floris Mulder en René Meijer exploiteert een nieuw concept binnen de zakelijke autoleasemarkt; een online en onafhankelijk vergelijkingssysteem. De ondernemers vonden dat de leasemarkt eenvoudiger en transparanter moest worden, en sinds 2019 geven ze hier met hun bedrijf gehoor aan.

Een heel nieuw concept

Voor het bedrijfsleven vergelijkt de onderneming leaseoffertes op basis van prijzen en voorwaarden, zodat jij enerzijds niet de onoverzichtelijke markt in hoeft te duiken, en je de leasedeal gepresenteerd krijgt die bij jouw situatie past. Adviseren is dan ook een groot onderdeel van wat debesteleasedeal.nl doet met lokale leaseadviseurs. Floris vergelijkt hun concept met andere vergelijkingsplatformen; “als je een hotel wilt boeken dan ga je naar Booking.com. Als je je energiecontract wilt verlengen dan ga je naar Gaslicht.com, en toch was er voor de autoleasemarkt een dergelijk platform nog niet”. 

Flinke sprongen

Omdat het concept van debesteleasedeal.nl zo’n ontzettend gat in de markt blijkt, heeft de onderneming vanaf de start al grote sprongen kunnen maken. Ik Ben Drents Ondernemer heeft René en Floris toen kunnen begeleiden in het aantrekken van groeikapitaal om verder te groeien. De leasevergelijkers uit Eelde zijn zeer te spreken over de stappen die ze mede dankzij Ik Ben Drents Ondernemer hebben kunnen zetten. “Samen met de adviseur van Ik Ben Drents Ondernemer hebben we geleerd hoe een investeerder denkt, en hoe wij een financieel plan moesten gaan opstellen. Het eindresultaat is dat we groeikapitaal hebben opgehaald”, aldus René.

Landelijke groei

Met het aantrekken van groeikapitaal weet het bedrijf inmiddels hun landelijke groei verder te realiseren, en timmeren ze flink verder aan de weg! Dit doen ze door onder meer door het inzetten van lokale leaseadviseurs per regio. Zo combineren ze het gemak van online vergelijk met persoonlijk leaseadvies voor de klant. Wij houden de doorontwikkeling van debesteleasedeal.nl daarom graag in de gaten. Wil jij nu ook gratis advies over financiering, digitalisering of een ander onderwerp? Bel of mail dan eens naar Ik Ben Drents Ondernemer!