Ondernemer van de Maand – Drumlin Distillery

24/12/2021

Drumlin Distillery uit Havelte is producent van whisky, gin en rum. Eigenaar Erik Poutsma distilleert de dranken op ambachtelijke wijze in volledig koperen ketels. Hij neemt daarvoor de tijd waardoor de dranken van Drumlin Distillery een eigenzinnige karakter krijgen. Daarom is Erik Poutsma met Drumlin Distillery deze maand Ondernemer van de Maand.

Erik Poutsma uit Havelte maakt met zijn bedrijf Drumlin Distillery kwalitatief zeer hoogstaande alcoholische dranken. Vooral whisky rum een gin. Poutsma voelt zich thuis in Drenthe. De naam van zijn bedrijf is dan ook ontleent aan het landschap waarin het gevestigd is. “Tijdens de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden, reikte het ijs vanaf de Noordpool tot het gebied dat nu Noordoost-Nederland vormt. Het Drentse land was bedekt met een dikke laag permafrost. IJstongen en water ploegden zich door het landschap en door de druk van ijs en water ontstonden langgerekte heuvels: Drumlins. Ik haal inspiratie uit het land om me heen en mijn bedrijf past daar naadloos in. Ik kan mijn verhaal vertellen over de dingen die ik maak en hoe die in de historie van dit land zijn ingebed.”

Foodtable

Poutsma kwam ruim een jaar geleden in contact met Ik Ben Drents Ondernemer en deed ondermeer mee met de Foodtable, een programma waarbij een aantal startups samen met ervaren ondernemers aan de slag gaan met de uitdagingen waar zij met hun bedrijf voor staan. “Ik vond het geweldig om van hun ervaringen te leren en te horen waar zij tegen aangelopen zijn én hoe ze dat opgelost hebben. De kans is vrij groot dat ik tegen vergelijkbare zaken aanloop. Dan weet ik al hoe ik daar mee om kan gaan.”

Ambitie

Poutsma startte Drumlin Distillery in 2018 en zit nog vol ambitie. “Ik wil vooral een mooie aansprekende distilleerderij neerzetten in een mooi pand, waar ik op grotere schaal mijn dranken volgens dezelfde kwaliteitsstandaard kan produceren, en waar ik ook makkelijker mensen kan ontvangen en rondleidingen kan geven. Ik vertel graag wat ik doe, welke producten ik maak en hoe ik die maak. Zo kunnen mijn klanten beter begrijpen wat de inhoudelijkheid is van mijn dranken, wat deze zo mooi en bijzonder maken.”
 

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl

Contact opnemen