Ondernemer van de Maand – HOC Opleidingen & Trainingen

18/12/2020

HOC Opleiding & Training uit Tynaarlo biedt verschillende opleidingen op het gebied van transport, logistiek en veiligheid aan. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om volledige opleidingstrajecten binnen organisaties te kunnen verzorgen. HOC Opleiding & Training is deze maand Ondernemer van de Maand.

“Ons bedrijf is begin jaren negentig opgericht door mijn vader”, vertelt Hilde Bolhuis, directeur van HOC Opleiding & Training. “In 1999 werd ik mede-eigenaar. Twee jaar later verkochten we het bedrijf aan een landelijke opleider. Toen die in 2006 een reorganisatie aankondigde besloot ik het bedrijf terug te kopen en veranderde ik de naam in HOC Opleiding en Training.”

Totaalopleider

“We zijn begonnen als heftruckopleidingscentrum”, vervolgt Bolhuis. “Door de jaren heen hebben we meer dan 60.000 heftruckchauffeurs opgeleid. Inmiddels verzorgen wij een scala aan opleidingen op het gebied van transport, logistiek en veiligheid en opleidingen voor alle soorten voertuigen. Van hoogwerkers en hijskranen tot bijscholing voor vrachtwagenchauffeurs en VCA- en BHV-opleidingen.” De opleidingen en trainingen worden gegeven in het opleidingscentrum in Tynaarlo en op locatie bij bedrijven door heel Nederland.

Business Versneller

Bolhuis kwam in aanraking met Ik Ben Drents Ondernemer via de Business Versneller, een traject van de Rabobank en Ik Ben Drents Ondernemer. “Via de Business Versneller kwam ik in contact met adviseur Léon van Nisselroy. Wij wilden met een nieuw product de markt op: een bedrijfsschool. Voor ons was het de vraag hoe we dit konden opzetten en hoe we er geld mee konden verdienen. Samen met Léon hebben we een onderzoek uitgezet bij de Rijksuniversiteit Groningen waar we heel veel aan hebben gehad.”

Drenthe

Volgens Bolhuis is het opbouwen van relaties met je klanten kenmerkend voor ondernemen in Drenthe. “De cultuur in Drenthe is daar ook op gericht. Het gaat niet om snel geld verdienen, maar om het opbouwen van een langdurige relatie met je klant. Hierdoor kun je uiteindelijk veel meer voor elkaar betekenen.”

Stip op de horizon

“Over vijf jaar hebben wij meer dan 10.000 inschrijvingen per jaar”, vertelt Bolhuis ambitieus. “Daarnaast willen we nog meer betekenen voor bedrijven. Wij willen de volledige opleidingstrajecten van mensen binnen organisaties op ons kunnen nemen.”

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl

Contact opnemen met adviseur