Ondernemer van de Maand: Levi Vandenberg

25/05/2021

Ondernemer Levi Vandenberg uit Assen bedacht vorig jaar het concept Drentse Schatten: een cadeaupakket met lokale producten om zo Drentse ondernemers te ondersteunen. Samen met Henk ‘Professor Pannenkoek’ Buis ontwikkelt Vandenberg sinds dit jaar Professor Pannenkoek Eten & Drinken, een eigentijdse eet- en drinkgelegenheid in een monumentale boerderij in Orvelte. Levi Vandenberg is deze maand Ondernemer van de Maand.

“Tijdens de coronaperiode vorig jaar heb ik Drentse Schatten opgezet: pakketten gevuld met lokale producten om de lokale ondernemers in Drenthe te supporten. Sinds kort mag ik mij daarnaast trotse mede-eigenaar noemen van Professor Pannenkoek Eten & Drinken. In een monumentale boerderij in Orvelte ontwikkel ik samen met Henk ‘Professor Pannenkoek’ Buis een eigentijds restaurant waar de focus ligt op de pannenkoeken gebakken van de bijzondere mixen van Professor Pannenkoek.”

Drenthe
“Ondernemen in Drenthe betekent voor mij vooral rust. Orvelte – waar we Professor Pannenkoek Eten & Drinken opzetten – is voor mij Drenthe in haar meest pure vorm. Daarnaast kan ik als Assenaar de reuring in de stad ook heel erg waarderen. Ik heb hier mijn netwerk. In Drenthe is veel kleinschalig en zijn de lijnen kort.”

Lokaal
“De uitdaging die ik ben tegengekomen in de afgelopen periode is natuurlijk dat de wereld is veranderd. Vraag en aanbod veranderen. Mensen zijn anders én lokaler gaan denken. Dat was voor mij de grootste uitdaging om op in te spelen.”

Over 5 jaar
Vandenberg voert de bedrijfsvoering van Drentse Schatten vanuit de Ondernemersfabriek in Assen. “Over vijf jaar is Drentse schatten de Ondernemersfabriek in Assen ontgroeid én weet heel Nederland Professor Pannenkoek Eten & Drinken te vinden!”

Vandenberg zoekt voor de ontwikkeling van Professor Pannenkoek Eten en Drinken in Orvelte nog ambassadeurs. “Via Crowdaboutyou zoeken we investeerders en ambassadeurs die ons een bedrag willen lenen dat we in vijf jaar met rente terugbetalen.” Ben jij geïnteresseerd? Kijk op: www.crowdaboutnow.nl/professorpannenkoek

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur.

Contact opnemen