Ondernemer van de Maand – Nuver

30/09/2021

Onder de noemer Nuver start dagzorgcentrum Het Turfhuus in Emmer-Compascuum dagbesteding voor jongeren. “Met Nuver willen we een brug slaan tussen jong en oud!” Daarom is Nuver deze maand Ondernemer van de Maand.

Het Turfhuus viert dit jaar haar houten jubileum. Het dagzorgcentrum is vijf jaar geleden opgericht om eenzame ouderen en cliënten met geheugenproblematiek een plek te bieden in een sfeervolle en huiselijke omgeving waar zij naast kwaliteitszorg ook structuur en activiteiten krijgen aangeboden met als doel om de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven te bevorderen. Onder de naam Nuver heeft het dagzorgcentrum nu ook een plek gecreëerd voor jongeren. Anna Bentlage is één van de initiatiefnemers: “We willen hier een plek bieden waar jongeren zich veilig voelen om zich op optimale wijze te kunnen ontwikkelen in hetgeen zij graag willen doen.”

Missie & visie

Om de zorg voor ouderen én jongeren te combineren was het nodig om de missie en visie helder te krijgen. Bentlage: “Ik Ben Drents Ondernemer heeft ons geholpen om beide visies samen te brengen, én van daaruit een succesvolle formule te creëren.”

Vernuveren

Bentlage geeft aan dat ze het concept Nuver landelijk willen uitrollen. “Over vijf jaar hebben we een door heel Nederland goedlopende dagbestedingen waar jongeren en ouderen zich kunnen vernuveren!”

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via http://www.ikbendrentsondernemer.nl/adviseurs