Ondernemer van de Maand: Spark Holland uit Emmen

26/02/2021


Ondernemer van de Maand is deze maand Spark Holland uit Emmen. De leverancier en producent van laboratoriumapparatuur heeft klanten over de hele wereld.

Spark Holland ontwerpt en produceert precisieapparaten voor de analytische, farmaceutische en klinische industrie, van ziekenhuizen tot kwaliteitslaboratoria dus. “Wij maken apparatuur voor alles wat geanalyseerd moet worden”, legt directeur Rob van der Knaap uit.

Trots

“Ik vind het hartstikke mooi dat wij als klein bedrijf uit Emmen een wereldwijde speler zijn”, vervolgt hij. “We leveren spullen aan heel grote bedrijven over de hele wereld. Daar ben ik best trots op.”

‘Probeer het gewoon’

Hier is sinds de oprichting in 1982 hard aan gewerkt. Van der Knaap is zelf inmiddels ruim twintig jaar werkzaam bij Spark en heeft verschillende functies vervuld. Vanuit zijn ervaring en huidige rol als directeur heeft hij een simpele tip voor ondernemers die willen groeien: “Probeer het gewoon. Eerst klein en niet te ingewikkeld. Als dat lukt kun je verder opschalen.”

Rust en ruimte in Drenthe

Van der Knaap is geen Drent van origine. Hij geboren in Eindhoven en opgegroeid in een dorpje vlak bij Alkmaar. Hij ziet de rust en ruimte die onze provincie biedt als waardevol om te wonen en te werken. “En zakelijk gezien werken we in een provincie met prima mensen.”

Toekomst

Over vijf jaar verwacht Van der Knaap dat Spark Holland nog steeds in Emmen te vinden is. “Misschien zijn we dan wat groter en hebben we het stukje land aangrenzend erbij, maar we zitten dan nog steeds in dezelfde business en leveren meer spullen aan meer klanten.”

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl.