Ondernemer van de Maand – WeMa

28/02/2022

Wesley Dubbink en Martijn Smit zijn de eigenaren van WeMa Mobile uit Hardenberg. Met een team van 15 mensen ontwikkelen ze apps voor grote en kleine bedrijven. Naast maatwerk heeft WeMa ook een aantal eigen producten ontwikkelt. “Met een leuke club nerds bij elkaar maken wij gave dingen!” Daarom zijn Wesley Dubbink en Martijn Smit deze maand Ondernemer van de Maand.

Ondernemen in Drenthe is de basis voor WeMa vertelt Wesley Dubbink, samen met Martijn Smit eigenaar van WeMa Mobile: “Martijn en ik waren in 2011 al heel lokaal bezig. Onze eerste opdrachten waren ook lokaal. Als we goed kijken naar ons portfolio dan zien we ook dat de basis van ons succes hier in de omgeving ligt.’

Gave dingen

WeMa is een app-ontwikkelaar. Dat doen ze met een team van vijftien personen. Smit: “Met een leuke club nerds maken we gave dingen. We maken apps voor grote en kleine organisaties. We leveren maatwerkproducten en daarnaast hebben we ook onze zelf ontwikkelde producten. Een voorbeeld daarvan is ons Leisure product voor campings en vakantieparken. Een ander voorbeeld is ons People-product. Dat is een personeelsapp, gericht op internetprocessen binnen bedrijven.”

Ondersteuning

Ik Ben Drentse Ondernemer heeft ons ondersteund met advies, maar heeft vooral een netwerk geboden. We hebben er veel aan gehad om ons als beginnende ondernemers overal bij aan te sluiten en aanwezig te zijn. We werden gelijk serieus genomen en kwamen zo in gesprek met belangrijke partijen waarmee we ons bedrijf verder konden opbouwen.

Ambitie

Als WeMa willen we ons klantenportfolio vergroten. De Duitse markt is voor ons ook interessant. We zitten hier aan de grens. Wij kunnen vanuit hier makkelijker de grens over dan een partij uit Amsterdam. Wat wij met onze personeelsapp kunnen, willen we in Duitsland veel groter gaan doen. Hetzelfde geldt voor onze Leisure app.  Ook op het gebied van maatwerk willen we doorgroeien. Het zou tof zijn als we ook mooie grote Duitse klanten bij ons aansluiten. 

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met een ondernemersadviseur via www.ikbendrentsondernemer.nl/adviseurs