Alumax Boats: onze bekendheid uitbreiden naar heel Europa.

22/10/2019

Alumax Boats BV uit Meppel ontwerpt en bouwt diverse modellen aluminium boten in verschillende afmetingen voor de particuliere en zakelijke markt. “Wij zoeken onze leveranciers zo dichtbij mogelijk. Als je het dichtbij kunt vinden, hoef je niet ver te zoeken.” Deze Drentse parel is met haar groeiambitie en vernieuwing binnen het bedrijf de ondernemer van de maand. 

Remco Germeraad is samen met zijn zwager Jarno Visscher eigenaar en directeur van Alumax Boats BV in Meppel. Onder de naam Zwager Boating begonnen de zwagers in 2003 met het bouwen van boten. “We hadden tijd over”, vertelt Germeraad lachend. “We waren vroeg klaar met ons gewone werk en bedachten op een gegeven moment om een polyester casco boot met een inbouwpakket te kopen, in elkaar te zetten en weer te verkopen.”

Aluminium

De zwagers stapten al snel over van polyester naar aluminium, veranderde de naam van het bedrijf in Alumax Boats, en specialiseerden zich in het bouwen van aluminiumboten. “Wij bouwen onderhoudsvrije en zorgeloze boten, van vier tot vierentwintig meter, voor particulieren en zakelijke klanten. Wij bouwen alleen met aluminium. Aluminium is een mooi product én recyclebaar. Wij bouwen zestig tot tachtig boten per jaar. We beginnen met twee platen aluminium en dat resulteert uiteindelijk in het sleutelklaar opleveren van de boot op onze werf in Meppel of op locatie.”

Drenthe

Hoewel de afzetmarkt inmiddels is gegroeid tot over de provincie- en de landsgrenzen is Alumax een echt Drents bedrijf. “Wij zoeken onze leveranciers altijd zo dichtbij mogelijk. Waarom zouden we het ver weg zoeken als we het bij de buren kunnen halen? En waarom internet afstruinen als het ook in de regio te verkrijgen is. Wij geloven in samenwerking en onze krachten te bundelen om de Drentse economie sterker te maken.”

Ook wat betreft arbeidskrachten richt Alumax zich op de regio. Dat is niet altijd eenvoudig., “Wij hebben specifieke kennis nodig en die is soms moeilijk te krijgen. Het is ook niet zo dat iemand dit vak al uitvoert en dan hier komt werken. Meestal komen onze mensen uit de staalbouw en leren wij hun het aluminium verwerken erbij.”

Ambitie

“Over 5 jaar willen wij de bekendheid die we nu in Nederland genieten naar heel Europa uitgebreid hebben. Europeanen die nu een boot kopen bij Alumax hebben ons vaak gevonden via internet of zagen onze boot ergens in Europa varen. Wat wij graag willen is aanwezig zijn op de beurzen over de grens en ons ook presenteren buiten Nederland.”

Maas taxi Rotterdam.

Maas taxi Rotterdam.