Campooz blaast vouwwagen nieuw leven in

21/03/2018

Assen – De vouwwagen is weer helemaal terug en maakt internationaal furore, mede dankzij het Asser bedrijf Campooz, de Drentse ondernemer van de maand maart 2018. Het bedrijf produceert innovatieve vouwwagens voor kampeerders die op zoek zijn naar gemak, kwaliteit, comfort en avontuur. De modellen met illustere namen als Fat Freddy, Lazy Jack en Lola worden aan de man gebracht via dealers in Nederland (onder meer Caravan Centrum Peelo in Assen), Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden.

In 1958 kwamen de eerste vouwwagens in Nederland op de markt vanuit de toenmalige D.D.R. (Alpenkreuzer), voor mensen die zich geen caravan konden veroorloven of een te kleine auto voor een caravan hadden. Gedurende enkele decennia was het een populair alternatief, maar rond 2000 kwam de klad er in en dreigde de vouwwagen een museumstuk te worden.

Tot 2015, toen drie ondernemers (Gert, Harry en Raoul) een vouwwagen ontwikkelden voor een specifieke doelgroep: mensen die in een caravan of camper het ‘tentgevoel’ missen, maar wel comfort willen. De lichtgewicht vouwwagen (320 kilo) kreeg de naam Fat Freddy. Een Australische naam, want daar komen het tentdoek vandaan.

De Fat Freddy maakt sinds 2016 naam als de meest complete tweepersoons vouwwagen van Nederland en kreeg al snel een grote broer (de vierpersoons Lazy Jack) en dit jaar een bijzonder zusje: Lola. Dit is een opblaasbare vouwwagen, gemaakt van één tube met één ventiel. Een absolute innovatie en nu al de meest besproken vouwwagen van 2018. Voor alle drie modellen geldt dat je ze heel snel en eenvoudig kunt opzetten. Bovendien is de opbouw demontabel, zodat je het onderstel als gewone aanhanger kunt gebruiken als je niet op vakantie bent.

Campooz haalt regelmatig het nieuws. Zo verbrak Raoul Veldink, de marketeer van het ondernemende trio van Campooz, vorig jaar tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht het wereldrecord vouwwagen opzetten: 99 keer in 6 uur. Mede dankzij dergelijke stunts maakt Campooz snel furore en zit de groei er goed in. Een verdergaande exponentiële groei behoort tot de mogelijkheden, maar Campooz houdt dat beperkt, om te kunnen kiezen voor kwaliteit, innovatie en het aanboren van nieuwe markten in binnen- en buitenland. Waarbij het bedrijf bewust voor landen in de nabije omgeving kiest om zo vanuit de werkplaats in Balloo snelle en goede service te kunnen verlenen.

Campooz Ondernemer van de Maand

Raoul Veldink vertelt graag over de manier waarop het bedrijf internationaal actief is; zo is hij één van de sprekers tijdens de kick-off Internationaal Ondernemen Drenthe, die op 29 maart vanaf 15:00 uur in De Bonte Wever in Assen wordt gehouden.

Benieuwd naar Raoul Veldink zijn expertise in het buitenland? Meld je dan hieronder aan voor de Kick-off!
Meld je aan voor de Kick-Off!

Bekijk meer over Campooz op: www.campooz.nl