FirmaFruit bezorgt gezonde energie en inspiratie

21/02/2018

EMMEN – FirmaFruit bezorgt sinds 2015 vers fruit bij bedrijven. Steeds meer ondernemers ontdekken hoe blij ze medewerkers en relaties kunnen maken met een lekkere appel, banaan of mandarijn. Het fruit wordt geleverd in duurzame houten kratten van 30, 50 of 70 stuks -of in hoeveelheden en soorten op maat.

Jager Holland

Moederbedrijf Jager Holland is al zo’n 100 jaar actief als importeur, exporteur en vervoerder van verse groenten en fruit. Er werken ruim 60 mensen, in en vanuit het moderne distributiecentrum op Bedrijvenpark A37 in Emmen. Het bedrijf wordt sinds 2013 gerund door Henk van der Woude en Brian Meier. De laatste komt oorspronkelijk uit Denemarken, waar fruit op de werkvloer al vele jaren een traditie is. In 2015 werd FirmaFruit opgericht. Het ‘fruit op het werk-concept’ past prima in de trend van gezond en maatschappelijk verantwoord ondernemen. En het past natuurlijk bij uitstek bij Jager Holland.

Schot in de roos

Het initiatief bleek een schot in de roos: medio 2015 werd de eerste fruitbox in de auto van de directeur naar een gastouderbureau in Emmen gebracht en sindsdien groeit FirmaFruit als kool. Er rijden nu meerdere bedrijfswagens door heel Drenthe en inmiddels ook buiten de provincie.

Vera Lubbers is mede-verantwoordelijk voor de uitrol van FirmaFruit: ‘Ik kom bij uiteenlopende bedrijven en instanties en probeer altijd maatwerk te leveren. We kunnen heel veel verschillende soorten fruit leveren, en sluiten aan bij de wens van de klant. Bij het ene bedrijf zijn ze gek op appels, bij het andere op bananen. Daar houden we rekening mee. Ook kijken we naar het seizoen en proberen we af en toe verrassend te zijn.‘

Firma Fruit

Valentijn Love appels

Een hele leuke verrassing was er in de week van Valentijnsdag, toen er speciale Valentijn Love appels in de fruitbox zaten. In de schil was een hartje met de tekst I love you op een natuurlijke manier aangebracht. En in de eerste Olympische week vol gouden medailles was er een ‘gouden’ fruitbox.

Vergaderfruit

Fruit is fun bij FirmaFruit. Die beleving maakt het nòg aantrekkelijker voor bedrijven om ongezonde versnaperingen te verruilen voor de vitaminerijke hapjes van Moeder Natuur: ‘Elk bedrijf wil gezond zijn. Met gezonde medewerkers en daardoor een lager ziekteverzuim, maar ook met een gezond imago. Bedrijven zetten de fruitbox op de balie of in de wachtruimte en bieden het klanten en relaties aan. Dat wordt erg gewaardeerd. Ook tijdens vergaderingen wordt het op tafel gezet: fruit geeft energie en inspiratie. Vergaderfruit noemen we het. Verder hebben we secretaressefruit, geboortefruit en beterschapsfruit. Je kunt voor elke gelegenheid wel iets bedenken. Als kerstpakket, relatiegeschenk, noem maar op.’

Enthousiaste bezorger

De gevulde fruitboxen worden wekelijks op een vaste dag -of desgewenst incidenteel- bij de klant bezorgd, door een enthousiaste bezorger. Die niet alleen het visitekaartje van FirmaFruit is, maar ook feedback krijgt en dit terugkoppelt. Waar nodig kan het abonnement aangepast worden aan de veranderende wens van de klant.

Ook eens proeven? FirmaFruit komt graag bij jouw bedrijf langs. Bel 0591-725925 of mail info@firmafruit.nl. Zie ook www.firmafruit.nl.