Nuuverstee: Volop in beweging

25/05/2018

Camperpark Nuuverstee in Borger is de Drentse Ondernemer van de Maand mei 2018. Het recreatiebedrijf van Wim en Roelie Hulshof onderscheidt zich met bijzondere innovaties. Zo kregen ze april dit jaar landelijke media-aandacht met het eerste camperdraaiplateau van Nederland. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn Wim en Roelie al verschillende keren onderscheiden met ondernemersprijzen. ‘We zijn volop in beweging’, grapt het ondernemende stel, met een knipoog naar het draaiplateau.

Het camperdraaiplateau is een ronde staanplaats voor de camper die met de zon meedraait. Je kunt dus de hele dag zonnebaden in je campingstoel, zonder met het meubilair te hoeven slepen. Ook krijg je steeds een ander uitzicht en kun je op deze manier ook altijd beschut zitten. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het naburige mechanisatiebedrijf Zinger en met behulp van een innovatiesubsidie. Tegelijk met het -bij de gasten zeer populaire en ver vantevoren volgeboekte- draaiplateau is er geïnvesteerd in een bewegingstuin, sauna, hottub en jeu de boulesbaan. Alsmede een verwarmd terras, voor de groeiende schare winterkampeerders. In totaal zijn er 25 camperplaatsen.

Overigens is alleen al de keuze voor een camperpark -een camping die speciaal voor campers is ingericht- innovatief te noemen. Waar die innovatiekracht vandaan komt? ‘Ik zou het niet kunnen zeggen. Ik kan alleen zeggen dat het bij ons past om dit soort dingen te bedenken. Wij onderscheiden ons graag en willen de dingen die we doen graag goed doen’, zegt Wim Hulshof.

Het begon zo’n 15 jaar geleden toen het Borgerder paar graag buiten het dorp wilde wonen en een boerderij aan de Rolderstraat betrok. Om iets met de grote boerenschuur te doen, investeerden ze in twee nostalgische vakantieappartementen, die al snel in trek bleken bij toeristen. Gaandeweg reden ook campers voor, op zoek naar een staanplaats, en zagen Wim en Roelie een gat in de markt.

Dat hadden ze goed voorzien, camperpark Nuuverstee (Drents voor mooi plekkie) is flink in trek bij camper-toeristen uit heel Nederland, België en Duitsland. Het ondernemende stel is betrokken bij een landelijke website voor camperparken en sluit zich nu ook aan bij het Duitse samenwerkingsverband van camperparken Mein Platz. Net zoals de campers volop in beweging blijven, blijft de Drentse Ondernemer van de maand dat ook.