Quickreclame: flexibel, veelzijdig en altijd snel

25/01/2019

Quickreclame uit Emmen is Ondernemer van de Maand. Quickreclame.nl is een toonaangevend signbedrijf in Nederland. Een bedrijf dat werkt voor iedere onderneming van klein tot groot, en van event tot multinational. Eigenaar Elwin Arends: “Wij ontzorgen onze klanten door een totaal signpakket te leveren.”

“Toen wij via de mail op de hoogte werden gebracht dat wij genomineerd waren voor Ondernemer van de Maand dachten wij ‘Ok, leuk’, maar toen het stemmen op Facebook losging werd het echt een mooie strijd. Wij deden op dat moment mee met de Curling Cup waar veel bedrijven aan meededen. Daar hebben we gelijk alle klanten gemobiliseerd om te stemmen.” Uiteindelijke bleek Quickreclame de meeste stemmen te hebben gekregen. “Harstikke leuk! Ik vind het vooral mooi om te zien dat zoveel klanten ook de moeite hebben genomen om te stemmen. Zij zijn toch de ambassadeurs van ons bedrijf.”

Quickreclame.nl ondersteunt bedrijven, verenigingen, merken en producten door het van een herkenbare signing te voorzien. “Wij bedenken en ontwerpen, maar zorgen vooral voor een perfecte uitvoering”, geeft eigenaar Elwin Arends aan. “Wat wij doen is heel breed. Wij zijn een full-service reclamebureau en leveren alles in 2D en in 3D. Of het nu gaat om een gevelreclame, lichtreclame, en alle andere mogelijke vormen van reclame-uitingen, wij zijn flexibel, veelzijdig en bovenal altijd snel.”

Van ontwerp tot realisatie

Bij Quickreclame blijft het gehele proces onder één dak. Van advies en ontwerp, tot printen, frezen of laseren. “Doordat wij alle productie en kennis in eigen huis hebben, en veelal alleen met eigen monteurs werken weten we waar we over praten”, legt Arends uit, “Wij zijn ook constant bezig om onze producten door te ontwikkelen. Daarnaast verzorgen onze kantoormedewerkers ook graag de vergunningsaanvragen voor de reclame-uitingen.

Drents ondernemer

Quickreclame is sinds kort gevestigd in een nieuw pand in Emmen. Hoewel veel klanten van het signbedrijf in het westen van het land zitten heeft Quickreclame er bewust voor gekozen om ‘Drents ondernemer’ te blijven. “Ik denk dat onze klanten het heel prettig vinden dat wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. Wij hoeven ook niet per se de eer te hebben. Wij voeren het werk uit en dat doen we zo goed mogelijk.”

Scholing

“Als je voor jezelf wilt beginnen is Drenthe een uitstekende omgeving”, geeft Arend aan. “Je kunt hier snel innovatief zijn en eerder het verschil maken. Het klimaat om te starten is in Drenthe ideaal.”

Hoewel het vestigingsklimaat in Drenthe positief is ziet Arends nog wel verbeterpunten. “Ik denk dat het belangrijk is om te zorgen voor scholing. Een universitaire opleiding in Drenthe zou mooi zijn natuurlijk, maar daarnaast zouden studenten meer keuzemogelijkheden moeten hebben. De opleidingen die in Drenthe worden gegeven zijn goed en worden ook hooggewaardeerd, maar het mag wel wat breder. Je ziet ook dat grote bedrijven steeds meer moeite krijgen om goed geschoold personeel te vinden.”

Duurzaamheid

Het prachtige nieuwe pand van Quickreclame in Emmen is nog niet helemaal naar wens geeft Arends aan. “Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Wij gaan het dak vol leggen met zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn. De klimaatbeheersing doen we op stroom en al onze verlichting is ledverlichting. Wij willen zo min mogelijk stroom gebruiken en dat groen opwekken.”

Filmpje Van elke Ondernemer van de Maand wordt ook een filmpje gemaakt en daar is Arends heel content mee. “Ik vind het hartstikke mooi dat in beeld gebracht wordt wat wij doen. Helemaal nu wij net in het nieuwe pand zitten. De titel Ondernemer van de Maand kwam echt op het juiste moment!”