Rositta Kaijser Ondernemer van de Maand september – Bij 95% komt de rosacea na onze behandeling niet meer terug!

27/09/2018

Al meer dan dertig jaar houdt Rositta Kaijser zich bezig met het behandelen van rosacea en het ontwikkelen van haar unieke en effectieve behandelmethode. Dat Rositta Kaijser met haar Rositta Kliniek ondernemer van de maand september is kwam voor haar als een grote verrassing.

De Rositta Kliniek is sinds vorig jaar gevestigd aan de Vaart in Assen. In de jaren daarvoor had Rositta Kaijser haar praktijk aan huis in Roswinkel. Om te voldoen aan de vraag naar haar succesvolle behandeling verhuisde de praktijk naar Assen waar ze de beschikking heeft over acht behandelkamers die, evenals de wachtkamer, huiselijk zijn ingericht. Kaijser koos voor Assen omdat zij nauw samenwerkt met dermatoloog Wim Venema van het Wilhelmina Ziekenhuis. Venema was verbaasd over de resultaten die Kaijser behaalde en treedt inmiddels op als adviseur en stuurt ook regelmatig patiënten door.

Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak niet bekend is. Ongeveer vier procent van de bevolking heeft rosacea in de genen. De ziekte uit zich in een rode, gevoelige en branderige huid en heeft soms grote psychosociale impact. Zwangerschap en medicijngebruik kan rosacea doen opspelen. In de reguliere geneeskunde is geen afdoende behandeling voor rosacea. Kaijser: “Maar omdat onze methode niet medisch is bewezen mogen wij niet zeggen dat wij onze cliënten genezen, maar bij 95% komt de rosacea na de behandeling niet meer terug. In de overige gevallen is een extra behandeling nodig.”

De methode die Rositta heeft ontwikkeld is een combinatie van manuele technieken en een lotion. Met petrissage (massagetechniek) wordt de huid bewerkt en geactiveerd om de rosacea in beweging te krijgen. “Anders dan andere crèmepjes onderdrukken wij de rosacea niet, maar halen wij het eruit.” De behandeling is vrij intensief maar heeft verbluffende resultaten die vaak al na een week zichtbaar zijn. De Rositta Kliniek is de enige in de wereld die rosacea op deze manier behandelt. Mensen komen uit de hele wereld om in Assen behandeld te worden. “Wij hebben cliënten uit Engeland, Australië en Brazilië om maar een paar voorbeelden te noemen.” Haar unieke methode is voor Nederland inmiddels gepatenteerd en voor Europa en de rest van de wereld is ook patent aangevraagd.

Binnenkort ontvangt de Rositta Kliniek onderzoekers van de Universiteit Utrecht die willen promoveren op haar methode. De verbluffende resultaten vormden de aanleiding om een medisch onderzoek te starten. Het vooronderzoek is dit najaar en in januari begint het echte onderzoek onder een grote groep patiënten. Uiteindelijk worden de resultaten wereldwijd gepubliceerd en dan mogen en kunnen we zeggen dat we rosacea echt genezen!”

De Rositta Kliniek is nog niet officieel geopend. “Als volgend jaar medisch is aangetoond dat de rosacea echt weg is bij onze patiënten en we mogen spreken over ‘genezing’ volgt een officiële opening. Dat is de echte kroon op mijn werk!”

Voor meer informatie of een gratis consult en gezichtsscan zie: www.rosittakliniek.nl