Vakantiepark De Noordster blijft zich ontwikkelen

29/03/2019

Vakantiepark RCN de Noordster uit Dwingeloo is Ondernemer van de Maand maart. De Noordster is een compleet vakantiepark gelegen midden in het Nationaal Park Dwingelderveld tussen de romantische Drentse brinkdorpen. Parkmanager Elise Wildeboer: “Wij willen altijd verbeteren en het beste voor onze gasten.”

 

De ondernemer van de maandverkiezing kende deze editie een iets andere opzet. Verdeeld over drie ronden streden maar liefst twaalf ondernemers om de titel. Als winnaar kwam uit vakantiepark RCN de Noordster in Dwingeloo uit de digitale bus. “Helemaal fantastisch!”, reageert parkmanager Elise Wildeboer. “Daar ben ik heel trots op.”

 

 

 

 

 

 

Onder leiding van Wildeboer is de afgelopen tien jaar volop gebouwd aan het park. De Noordster groeide uit van een camping naar een volledig vakantiepark met kampeer- en camperplaatsen, eigen vakantiehuisjes en particuliere accommodaties. Daarnaast zijn er uitgebreide faciliteiten als horeca, een zwemparadijs en sinds afgelopen jaar een ‘elk weer speelruimte’.

“Onze corebusiness is het aanbieden van verblijfaccommodaties, maar de faciliteiten zijn ook beschikbaar voor daggasten. Wij zijn het hele jaar open. In de winter zijn we vooral bezig met groot onderhoud op het terrein zoals kappen en snoeien, maar ook met renoveren, updaten en bouwen van nieuwe bungalows. Ook investeren we in minder zichtbare dingen zoals wifi.”

Indoor SpeelRuimte

Afgelopen jaar is de Indoor SpeelRuimte gerealiseerd, een ‘elk weer ruimte’ met als thema ‘Ruimte’ waar kinderen in een astronautenpakje ‘zweven’ van ruimtestation naar ruimtestation of om in een glow-in-the-dark-pannakooi planetenvoetbal kunnen spelen. “Kinderen vinden het fantastisch”, vertelt Wildeboer. “De voormalige supermarkt stond al geruime tijd leeg. Met de ondersteuning van de Leadersubsidie konden we het naar een hoger plan brengen.”

 

 

 

 

 

 

Samenwerken

Volgens Wildeboer kenmerkt ondernemen in Drenthe zich vooral door nuchterheid en een ‘met beide voeten op de grond’-mentaliteit. “Daar staat RCN ook voor. De samenwerking met andere recreatiebedrijven in de regio is ook belangrijk. Ons gezamenlijk doel is dat gasten naar Dwingeloo komen. Daarvoor bieden we gezamenlijk arrangementen aan en organiseren we samen met andere recreatiebedrijven activiteiten om een zo breed mogelijk programma te bieden. Met alle recreatieondernemers komen we ook regelmatig bij elkaar, om bij te praten, maar ook om samen iets te organiseren en samen sterk te staan in overleg met de politiek. Meer binding werkt positief en als onze buurman profiteert dan profiteren wij ook. Samen staan we sterker.”

Vitale Vakantieparken

Vakantiepark de Noordster doet ook mee met project Vitale Vakantieparken, een project om vakantieparken en campings in Drenthe die er recreatief en economisch gezien minder goed voorstaan, te ondersteunen om weer recreatief en economisch gezond te worden, maar ook om campings die er wel goed voorstaan de mogelijkheid te bieden verder door te ontwikkelen en te excelleren. “In Drenthe is ervoor gekozen om te beginnen met de zes topparken en van daaruit de minder presterende parken mee te trekken. Wij behoren bij die zes topparken. Ik vind het mooi om hieraan deel te nemen. Wij willen altijd verbeteren en het beste voor onze gasten.”

 

 

 

 

 

 

Dubbele glimlach

Een verblijf bij RCN-vakantiepark De Noordster is meer dan een heerlijke vakantie. “Wij willen wat goeds terugdoen voor de medemens. Daarom stoppen wij al ons dividend in een fonds dat goede doelen bedient. Onder het motto ‘jij een glimlach, zij een glimlach’ geven we jaarlijks 100 vakanties weg aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid.

Uitdaging

“Gasten die hier al komen weten hoe prachtig onze provincie is”, weet Wildeboer, “De uitdaging voor ondernemers is onze provincie is om de nieuwe gasten naar Drenthe te lokken.” Daarom blijft De Noordster zich ontwikkelen. Ook voor komend jaar staan er verbeteringen op de planning. “We gaan het horecaplein opnieuw inrichten, een aantal bungalows renoveren en denken na over meer privé sanitair voorzieningen. Wildeboer: “Plannen zat! Zo blijven we bezig!”

Quote: “Wij willen wat goeds terugdoen voor de medemens.”