Ondernemerstafel Future of Food

16/09/2021

Ben je een start-up in de Food sector en wil je groeien? Zie jij kansen in de retail, maar weet je niet waar te starten? Loop je te worstelen met je marketingaanpak? Heb je uitdagingen in de productketen? Meld je dan aan voor ‘Future of Food’. Met een kleine groep van maximaal 5 Food startups gaan we aan de slag met jouw uitdagingen. Dit doen we samen met specialisten die zich al ruimschoots bewezen hebben in de markt. Met dit programma ga je werken aan je bedrijf, bouwen aan een netwerk en krijg je inspiratie en nieuwe inzichten! In twee groepssessies gaan we aan de slag met belangrijke thema’s. We wisselen ideeën uit en werken aan een actieplan om de lessen ook daadwerkelijk in praktijk te brengen.

Sessie 1 – Het product (1 november, 14.00-18.00)

De basis van je bedrijf; een nieuw of doorontwikkeld product. Een product waar je impact mee wilt maken in een traditionele industrie en een veranderende samenleving. Tijdens deze sessie zoomen we in op keuzes die je hebt gemaakt of waar je mee zit op het vlak van product samenstelling, ontwikkeling en productie.

We staan stil bij vragen als: Waarom heb je de keuze gemaakt voor het product waar je mee bezig bent? Welke drijfveren zitten daarachter en welke impact wil je maken? Maar ook; hoe ga je die ontwikkeling dan zo doen dat je kan opschalen? Heb je goed in beeld welke marktpartijen en kennisinstellingen je daarbij kunnen helpen?

Jan Buining van TastyBasics is als specialist betrokken. Hij heeft vele jaren ervaring in de Food sector en is met Tasty Basics in 2016 opnieuw begonnen met zijn missie: het gezondste merk van Nederland worden.

Sessie 2 – De markt (29 november, 14.00-18.00)

Een goed product is mooi, maar hoe krijg je deze vervolgens verkocht? In deze sessie gaan we kijken naar je marketingstrategie en de keuze van verkoopkanalen.

We gaan het hebben over vragen als: Welke belofte doe je nou aan de klant? En kun je deze het beste online of via de retail waarmaken? Of beide? En hoe eenvoudig is dit op te schalen? Welk USP gaat centraal staan in je communicatie? Hoe zet je de eerste stappen om je verkoopkanaal op te starten?

Herwig Smits van Junction is als specialist betrokken. Met een achtergrond bij Friesland Campina en daarna tijdens het opbouwen van Junction, heeft hij vele tientallen food merken en nieuwe producten in de markt gezet.

Met deelname aan ‘Future of Food’ heb je:

– Stappen gezet in de opbouw van je bedrijf;
– In beeld waar voor jou kansen én risico’s liggen;
– Frisse ideeën voor de toekomst;
– Een netwerk opgebouwd met andere enthousiaste ondernemers.

Eelco Bakker

Meer weten of aanmelden? Neem contact op met IBDO adviseur Eelco Bakker. Mail naar eelco@ikbendrentsondernemer.nl of bel 0618260826.