Online bijeenkomst over een mantelzorgvriendelijk bedrijf

09/10/2020

Wist je dat van jouw werknemers één op de vier een baan combineert met mantelzorgtaken? Goede afspraken over deze combinatie, zorgen ervoor dat zij zowel hun mantelzorgtaken als hun werk beter kunnen volhouden. Hiermee voorkom je ziekteverzuim. Het doel van de digitale Kennis van Zaken-bijeenkomst op donderdag 29 oktober is dan ook het concreet op weg helpen van werkgevers naar een mantelzorgvriendelijk beleid.

Oog voor mantelzorgers op de werkvloer levert zowel werknemer als werkgever veel op. De Kennis van Zaken-bijeenkomst komt voort uit de behoefte om in het kader van duurzame inzetbaarheid van personeel het thema werk en mantelzorg op te pakken. Tijdens de online bijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld en kunnen er vragen worden gesteld om zo van elkaar te leren.

Mantelzorgvriendelijk

De bijeenkomst wordt georganiseerd en geleid door Martijn Tillema van Stichting Werk&Mantelzorg en gefaciliteerd door de provincie Drenthe en de gemeente Assen. Zij hebben al geruime tijd de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jan Broekema delen dan ook graag hun visie en ervaringen.

Programma

Na een welkom van gedeputeerde Henk Brink, delen mantelzorgcoördinator Roelie van Guldener (Provincie Drenthe) en wethouder van de gemeente Assen Jan Broekema, hun visie. Martijn Tillema van Stichting Werk&Mantelzorg vertelt meer over de actualiteit rond werk en mantelzorg in Nederland. Daarna volgt een panelgesprek met ervaringsdeskundigen, zoals Arda van Dam (Ondernemend Emmen), Albert Nieuwenhuis (Nieuwenhuis Advies & Training), Frits Veenstra (UWV), Nancy Bekkering (Mantelzorgmakelaar van het Noorden) en Debbie Ruiter (Lampe Vitaal).

Aanmelden

De online bijeenkomst begint op donderdag 29 oktober om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Aanmelden kan via office@ondernemendemmen.nl. Na aanmelding ontvang je in de week van de bijeenkomst de link om online deel te nemen.

Aanmelden