Oproep voor innovatieve ondernemers: Test je prototype op Eurosonic Noorderslag

22/10/2020

Heb jij een prototype dat je graag wilt testen voordat het de markt opgaat? En past jouw prototype bij de thema’s sociale inclusie en duurzaamheid? Innofest koppelt innovatieve oplossingen aan een testplek in de praktijk, zoals Eurosonic Noorderslag, TT Festival of Welcome to the Village.

Snelle en effectieve oplossingen voor een duurzamere en socialere wereld zijn harder nodig dan ooit. Dat deze oplossingen succesvol op de markt komen is daarom belangrijk. Toch falen er jaarlijks veel innovaties omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dat kan anders, vindt Innofest.

Innofest

Innofest is een stimuleringsprogramma en daarmee een welkome springplank voor innovatieve ondernemers die impact willen maken. Door in een zo realistisch mogelijke setting te testen halen ondernemers cruciale feedback op om hun producten verder te ontwikkelen. Daarom geven ze startups de kans hun prototypes te testen: zowel op festivals en living labs, als online. Zo helpt Innofest ondernemers om succesvol de stap naar de markt te zetten.

Eurosonic Noorderslag

Het Groningse festival ESNS (Eurosonic Noorderslag) is de eerstvolgende locatie waarop testen mogelijk is. Dit festival vindt in januari plaats en wordt georganiseerd op 1,5 meter. Mocht het festival niet doorgaan, dan kijkt Innofest naar andere opties om ondernemers alsnog verder te helpen. Vooral de thema’s sociale inclusie en duurzaamheid staan dit jaar hoog op de agenda bij ESNS. Ondernemers die binnen deze thema’s actief zijn, hebben een grotere kans op een testplek.

TT Festival, Into The Great Wide Open en Welcome to the Village

Maar er zijn meer mogelijkheden. Ik Ben Drents Ondernemer is een samenwerking aangegaan met Innofest, waardoor innovatieve Drentse startups hun duurzame innovaties ook kunnen testen op het TT Festival Assen, Into The Great Wide Open en Welcome to the Village.

Meer weten?

Heb je vragen of interesse in deelname? Meer informatie is te vinden op de website van Innofest.

Lees meer

Floortje van Aken

Aan de slag?

Heb je vergevorderde plannen en wil jij hier eens over praten? Onze adviseur Floortje van Aken denkt graag met je mee. Je kunt Floortje mailen via floortje@ikbendrentsondernemer.nl.