Passie voor (lease)fietsen

31/10/2019

Anjo Jager Fietsen heeft twee vestigingen in Assen en is inmiddels een echt familiebedrijf geworden. Het bedrijf wordt gerund door vader Anjo en zoon Remon Jager waarbij Anjo eigenaar is en verantwoordelijk voor de hoofdvestiging aan de Zendmastweg en zoon Remon bedrijfsleider is van het filiaal in winkelcentrum Assen-Oost. Vader Anjo: “Ik vind het mooi om te blijven investeren omdat ik weet dat de zaak doorgaat als ik stop.”

Anjo Jager (49) nam in 1993 de fietswinkel in het winkelcentrum Nobellaan in Assen over. “Ik begon alleen. Later nam ik een monteur in dienst.” Het pand in winkelcentrum Nobellaan werd al snel te klein waarna Jager in 1999 de zaak verhuisde naar een pand aan de Vaart. Ook daar groeide hij snel uit waarna Jager genoodzaakt was het pand anderhalf jaar later alweer uit te breidden. “In 2010 zaten we ook daar aan het plafond. Toen kwam de mogelijkheid om het oude pand van Roelof Thijs Motoren aan de Zendmastweg over te nemen. Een mooie showroom met een werkplaats, mooi gelegen met een ruime parkeerplaats.”

Inmiddels is Anjo Jager Fietsen een echt familiebedrijf geworden. Toen zoonlief Remon wat ouder werd kreeg hij ook passie voor fietsen. ‘Pa, ik wil ook in de fietsen!’ deelde hij mee. “Dat is hartstikke mooi”, reageerde vader Anjo, “Maar ga eerst maar bij iemand anders aan het werk om je strepen te verdienen. En van een ander neem je makkelijker iets aan dan van je vader.”

“Ik ben geboren tussen de fietsen”, vertelt Remon (21). “Van jongs af aan deed ik aan wielrennen en fietste ik wedstrijden. De techniek sprak mij ook aan. Zo kreeg ik passie voor het vak. De voorliefde voor de techniek is in de loop van de tijd uitgebreid met verkoop en het ondernemerschap. Ik ben begonnen als zaterdaghulp bij mijn vader in de zaak. Na de middelbare school ging ik fulltime aan het werk bij Steenbergen Fietsen in Zuidlaren. Dat was een goede leerschool. Ik leerde breder en op een andere manier naar het vak en het ondernemerschap kijken.”

Toen Remon twee jaar aan het werk was kreeg vader Anjo de mogelijkheid om in winkelcentrum Vredeveld in Assen-Oost een tweede locatie te starten. “Ik besloot die uitdaging aan te gaan met Remon als bedrijfsleider en dat heeft goed uitgepakt. Ik ben heel trots dat Remon dit zo goed heeft opgepakt.”

Inmiddels heeft Remon de opleiding Fietstechnicus én Eerste Fietstechnicus afgerond en is nu bezig met de opleiding Ondernemer Retail. “Als ik daarmee klaar ben ga ik hbo-bedrijfskunde studeren omdat ik uiteindelijk het bedrijf van pa wil overnemen.”

“We hebben nu allebei onze eigen locatie en zitten niet op elkaars lip”, vertelt Anjo, “We bellen wel heel veel, maar ik bemoei me bewust niet te veel met Remon. Ik vind het mooi om samen in de zaak te zitten. Het vertrouwen is groot en ik vind het ook mooi om te blijven investeren omdat ik weet dat de zaak doorgaat als ik stop.”

Wat kan Anjo Jager Fietsen voor u betekenen?

“Vanaf 2020 geldt een nieuwe regeling voor leasefietsen”, vertelt Remon, “de nieuwe regeling biedt werkgevers extra ruimte om hun werknemers een fiets ter beschikking te stellen. Door de lobby van de Fietsersbond wordt het per 2020 fiscaal aantrekkelijk om voor de leasefiets te kiezen. Het voordeel kan oplopen tot 40% ten opzichte van zelf kopen. Daarnaast is leasen inclusief onderhoudt, verzekering en eventueel bandenservice.”
Anjo vult aan: “Werkgevers kunnen dit faciliteren en er ook voor kiezen om zelf een bijdrage te leveren. Als werkgever stuur je hiermee actief op betere gezondheid. Via de nieuwe regeling is iedereen in staat om voor een paar tientjes per maand een e-bike te rijden. De regeling geldt overigens voor alle soorten fietsen: van een elektrische bakfietsen tot racefietsen en van mountainbikes tot (high speed) e-bikes. Wij nemen jou als werkgever alle zorg uit handen om de nieuwe regeling uit te voeren.”

www.anjojagerfietsen.nl