Provincie breidt ondernemersloket Ik Ben Drents Ondernemer flink uit

17/04/2020

Veel ondernemers ervaren negatieve effecten van de maatregelen rondom het coronavirus. Om een steuntje in de rug te geven aan Drentse ondernemers en hen te helpen bij hun specifieke situatie wordt ons ondernemersloket tijdelijk uitgebreid.

Uitbreiding online platform en advies

Om ondernemers de weg te wijzen in landelijke, regionale en lokale Corona-regelingen bieden wij actuele informatie aan op onze website en via sociale media. Ook organiseren onze adviseurs online vragenuurtjes en webinars. Verder bieden de adviseurs maatwerk-advies bij actuele vragen, zoals wat te doen bij het wegvallen van inkomsten als gevolg van massale annuleringen en het op korte termijn uitblijven van orders of het juist niet kunnen afleveren van goederen. Daarbij zijn wij vanaf 20 april langer bereikbaar: op werkdagen tot 21.00 uur.

Tijdelijke Crisistafel voor Drenthe

Verder gaan wij per direct de reeds bestaande Drentse Financieringstafel, waar banken, subsidie- en kredietverstrekkers samenwerken voor de financiering van het MBK, ombouwen tot een Drentse Crisistafel die hulp biedt aan ondernemers die nu acuut in de geld- of omzetproblemen komen.

Digitale vaardigheden vergroten

Om in deze crisis de zaken toch zoveel mogelijk door te laten gaan, bieden verscheidene ondernemers digitaal hun diensten aan: de adviseur biedt e-consulten, de horecaondernemer laat klanten online afhaalmaaltijden bestellen enzovoort. Dit vraagt om digitale vaardigheden, die niet alle ondernemers voldoende beheersen. Daarom willen wij onder meer een Digitaal Hulp Team gaan oprichten met o.a. Drentse onderwijsinstellingen om de ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van online-diensten.

Ik Ben Drents Ondernemer: dé vraagbaak voor Drentse ondernemers

Drentse ondernemers kunnen bij ons met al hun vragen terecht. Onze adviseurs staan voor hen klaar om vragen te beantwoorden, te sparren en om samen te kijken welke mogelijkheden er voor hun onderneming zijn. Bellen kan op werkdagen tot 21.00 uur via (0592) 365 515. Mailen kan ook: info@ikbendrentsondernemer.nl.

Download factsheet extra maatregelen Provincie Drenthe