Regelingen recreatieve sector

18/04/2020

Op deze pagina verzamelen we informatie die speciaal bedoeld is voor ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche in Drenthe. Om te zien welke financiele maatregelen er allemaal zijn, verwijzen we jou graag door naar de kopjes: ‘Landelijke-, Provinciale- en Gemeentelijke regelingen’. Ook kun je gebruik maken van de coronacalculator om te zien voor welke regelingen jouw bedrijf in aanmerking komt. Mocht je hierbij ondersteuning nodig hebben? Zit je met vragen waar je zelf niet uitkomt of wil je sparren over de toekomst van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@ikbendrentsondernemer.nl

Is jouw website er klaar voor om bezoekers naar je bedrijf te trekken? Geef je online de juiste informatie aan je gasten in het kader van de 1,5 meter samenleving? Besteed je genoeg aandacht aan je fans (op social media) en hoe zorg je ervoor dat deze fans komend seizoen weer langskomen voor een bezoek? Kun jij hierbij hulp gebruiken? Schakel dan de hulp in van onze digitale vrijwilligers. Zij staan voor je klaar om (gratis) te helpen.

Lees meer over dit spoeddigitaliseringstraject

De coronacrisis brengt voor ondernemers in de (dag)recreatie en verblijfshoreca nieuwe en soms flinke uitdagingen met zich mee. Kun jij wel een klankbord gebruiken bij alles wat er nu op je afkomt? Meld je dan aan voor het Recreatie Expert Team, een initiatief van de Provincie Drenthe, RECRON, Gastvrij Drenthe en Recreatieschap Drenthe. Wil jij samen met experts uit de sector naar jouw bedrijf kijken? Of wil je aan de slag met een nieuw bedrijfsmodel, jouw bedrijfsvoering, de financiële situatie van je bedrijf en/of het ontwikkelen van een nieuwe toekomstvisie? Denk dan vooral eens aan het Recreatie Expert Team. Dit expertteam helpt ondernemers graag met hun vragen en uitdagingen. Meer informatie over het Recreatie Expert Team vind je hier.

Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. Ook in Drenthe. De twaalf Drentse burgemeesters werken onder de vlag van Veiligheidsregio Drenthe samen bij de aanpak van het coronavirus. Op de website heeft de Veiligheidsregio de meest gestelde vragen (en de antwoorden hierop) in een overzicht geplaatst. Ook voor de recreatieve sector zijn hier alle antwoorden terug te vinden. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Ben jij lid van de HISWA-RECRON? Dan kun je gebruik maken van de voucherregeling.
De voucherregeling voor leden van HISWA-RECRON betreft een regeling die in het leven is geroepen vanwege annuleringen die verband houden met de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona-virus. De voucher geeft recht om voor hetzelfde bedrag een vakantie/boot bij hetzelfde watersport- of recreatiebedrijf op een later tijdstip te verzilveren.

De regeling kan worden toegepast op alle boekingen en reserveringen in de watersport- en recreatiesector: voor verblijf, vermaak, verhuur, arrangementen, trainingen of combinaties daarvan.

Voor meer informatie over de voucherregeling kunnen HISWA-RECRON leden terecht in deze kennisbank