Regelingen ondernemers recreatieve sector

Op deze pagina verzamelen we informatie die speciaal bedoeld is voor ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche in Drenthe. Om te zien welke financiele maatregelen er allemaal zijn, verwijzen we jou graag door naar de kopjes: ‘Landelijke-, Provinciale- en Gemeentelijke regelingen’. Ook kun je gebruik maken van de coronacalculator om te zien voor welke regelingen jouw bedrijf in aanmerking komt. Mocht je hierbij ondersteuning nodig hebben? Zit je met vragen waar je zelf niet uitkomt of wil je sparren over de toekomst van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze adviseur John Boersma via john@ikbendrentsondernemer.nl

Is jouw website er klaar voor om bezoekers naar je bedrijf te trekken? Geef je online de juiste informatie aan je gasten in het kader van de 1,5 meter samenleving? Besteed je genoeg aandacht aan je fans (op social media) en hoe zorg je ervoor dat deze fans komend seizoen weer langskomen voor een bezoek? Kun jij hierbij hulp gebruiken? Schakel dan de hulp in van onze digitale vrijwilligers. Zij staan voor je klaar om (gratis) te helpen.

Lees meer over dit spoeddigitaliseringstraject

De Provincie Drenthe opent vanaf vrijdag 29 mei 2020 het ‘Snelloket Covid-19 voor de vrijetijdssector’ in Drenthe. Via dit snelloket kun jij als ondernemer in de vrijetijdssector (horeca, dag- en verblijfsrecreatie) een subsidie aanvragen voor het treffen van 1,5 meter- maatregelen in verband met de coronacrisis. De provincie stelt hiervoor € 1 miljoen beschikbaar. Via het snelloket kun je maximaal 50 procent subsidie ontvangen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen, met een minimum bijdrage van € 1000,- tot een maximum van € 2500,-. Hiervoor moet je een aanvraagformulier invullen en een overzicht bijvoegen van de kosten die je gemaakt hebt. Ondernemers die direct na de persconferentie van 6 mei 2020 maatregelen hebben getroffen en kosten hebben gemaakt, kunnen een beroep doen op de regeling.  Aanvragen kunnen vanaf vrijdag 29 mei worden ingediend. Meer informatie over het ‘Snelloket Covis-19 voor de vrijetijdssector’ vind je hier. Aanvragen kan via deze website van SNN.

Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. Ook in Drenthe. De twaalf Drentse burgemeesters werken onder de vlag van Veiligheidsregio Drenthe samen bij de aanpak van het coronavirus. Op de website heeft de Veiligheidsregio de meest gestelde vragen (en de antwoorden hierop) in een overzicht geplaatst. Ook voor de recreatieve sector zijn hier alle antwoorden terug te vinden. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Ben jij lid van de HISWA-RECRON? Dan kun je gebruik maken van de voucherregeling.
De voucherregeling voor leden van HISWA-RECRON betreft een regeling die in het leven is geroepen vanwege annuleringen die verband houden met de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona-virus. De voucher geeft recht om voor hetzelfde bedrag een vakantie/boot bij hetzelfde watersport- of recreatiebedrijf op een later tijdstip te verzilveren.

De regeling kan worden toegepast op alle boekingen en reserveringen in de watersport- en recreatiesector: voor verblijf, vermaak, verhuur, arrangementen, trainingen of combinaties daarvan.

Voor meer informatie over de voucherregeling kunnen HISWA-RECRON leden terecht in deze kennisbank