ROEG!

16/07/2019

Wat is er te ontdekken in de Drentse natuur? Presentatrice Loes van der Laan laat het je zien op tv, contentmanager/projectleider Nanda Felix wijst je de weg online. Deze twee vrouwen van ROEG! brengen – in samenwerking met natuurorganisaties en de provincie Drenthe – de natuur heel dichtbij. Waardevol voor iedereen die werkt, woont of vakantie viert in Drenthe.

Want wie meer te weten komt over de natuur, kan het ook beter beleven, beschermen en benutten. ROEG! brengt op tv en online alle facetten van de Drentse natuur naar voren. Door mensen bovendien uit te nodigen op pad te gaan of om zelf aan de slag te gaan, groeit de waardering voor de natuur. Dat betekent meer genieten van de natuurgebieden, maar ook van de eigen tuin.

Het aantrekkelijkste van onze provincie
ROEG! is eind 2012 ontstaan uit een samenwerking tussen RTV Drenthe en Staatsbosbeheer. Het is uitgegroeid tot een succesvol communicatiekanaal over het aantrekkelijkste en bekendste van onze provincie: de natuur. Wekelijks presenteert Van der Laan samen met een boswachter een afwisselend tv-programma. Op roeg.tv staat meer weten en vooral ook meer genieten van de natuur centraal. Je vindt er bijvoorbeeld opmerkelijke feiten, tips, bijzondere beelden en alle ROEG!-uitzendingen.

Schat aan informatie
Bijzonder aan dit mediaplatform is de samenwerking tussen RTV Drenthe, provincie Drenthe, Stichting Het Drentse Landschap, IVN, Landschapsbeheer Drenthe, NMF Drenthe, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. “Door samen te werken versterken we elkaar. Er is al een schat aan informatie bij deze organisaties. Via ROEG! geven we het een extra podium. Daarmee voeden we het enthousiasme voor de natuur. En dragen we bij aan een gevoel van verbondenheid met de natuur, het landschap en de cultuurhistorie in Drenthe”, aldus Felix.

Onderwerpen die Drenthe raken.
De natuur is in Drenthe altijd dichtbij. Onderwerpen als klimaatverandering, de komst van de wolf en de afname van het aantal insecten ‘voelen’ we in Drenthe dan ook gauw. Dat maakt ROEG! steeds belangrijker: het platform brengt de regionale vertaling van het (inter)nationale natuurnieuws. Felix: “Dat is terug te zien in de cijfers, het tv-programma scoort en ook het aantal online bezoekers groeit. Dat hebben we natuurlijk ook te danken aan de boswachters en andere experts die ons elke uitzending meenemen naar de mooiste en spannendste plekken in Drenthe.”