Samen werken aan meer gezonde jaren

12/04/2021

Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) zet zich in voor meer gezonde jaren voor álle inwoners van Noord-Nederland, dus van jong tot oud. Dat doet de gezondste coalitie van Nederland door met ondernemers, denkers en beslissers een omgeving te creëren die gezondheid stimuleert. Denk daarbij aan initiatieven als De Gezonde Huiskamer en een speciale wandelchallenge. Een overzicht:

De Gezonde Huiskamer stond afgelopen maand bij het bedrijf EventInsight in Groningen en nam ruim twintig leefstijlchecks af. De Gezonde Huiskamer is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om gezondheid in kleine stappen te verbeteren. Ook wat voor jouw bedrijf? Neem contact op met HANNN.

Een jaar geleden begon LifeLines een speciaal coronaonderzoek. Een mooi moment dus voor een vergelijking in de tijd: hoe voelden we ons in maart 2020 en hoe voelen we ons nu? Dit jaar begon het HANNN-lid UMCG met GLIM: Groningen Leefstijl Interventie Model. Met GLIM wil het ziekenhuis leefstijl nog beter integreren in behandelingen. Meer informatie over GLIM is hier te vinden.

Zelf aan de slag? Doe dan mee aan de nieuwe uitdaging: de Dick Heuvelman Wandelchallenge en maak kans op prijzen! Iets anders dan wandelen proberen? Ga dan voor yoga en lees deze zeven redenen om je yogamat uit te rollen.