Samenwerken in een duurzame agrarische keten

11/07/2017

Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komen die vandaan? Niet alles wordt in Nederland verbouwd. Snijboontjes, peultjes en sugarsnaps die je hier koopt, komen bijvoorbeeld uit het Zuid-Amerikaanse land Guatemala.

Ontwikkeling duurzame landbouw in Guatemala

Met de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) wordt in Guatemala gewerkt aan de ontwikkeling van duurzame landbouw in een uniek partnerschap. Via een publiek-private samenwerking tussen wetenschappelijk instituut Senacyt, NGO Adisagua en investeringsmaatschappij Durablis wordt in Guatemala groente verbouwd en tegelijkertijd gewerkt aan het verbeteren van de levensstandaard van lokale boeren.

Over het partnerschap

Grupo Ceis in Guatemala en Fair Fruit in België behoren tot Durabilis. Durabilis belegt en beheert agrarische waardeketens om duurzame ontwikkeling in Zuid-Amerika en Afrika te stimuleren.

De bedrijven werken als tussenpersoon tussen producent en markt: Grupo Ceis koopt de producten in Guatemala van de boeren en Fair Fruit is de importeur en distributeur in Europa. Ze werken met lage marges zodat lokale boeren betere prijzen krijgen. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV)

Met de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken publiek-private samenwerking op het gebied van voedselzekerheid en private sectorontwikkeling in ontwikkelingslanden.