Exportcarrousel gaat weer los, meld je snel aan!

17/07/2018

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te
behalen. De exportcarrousel is een initiatief van noordelijke ondernemers, de provincie Drenthe en NHL Stenden Hogeschool. Gezamenlijk bieden wij ondernemers met export ambities de mogelijkheid om deel te nemen aan de exportcarrousel. Dit is voor ondernemers in de orienterende fase als voor beginnende exporteurs. Tijdens dit project vergroot u in zes maanden uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie, staat ons netwerk voor u klaar en heeft u een custom-made exportplan voor uw organisatie.

Gedurende dit traject neemt u deel aan de Exportcarrousel en gaat u tijdens vijf werksessies concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van uw exportplannen. U maakt deel uit van een groep ondernemers en wisselt kennis en ervaring met elkaar uit. U kunt gedurende het hele traject gebruik maken van de expertise van diverse exportspecialisten.

DE VOORDELEN VAN DIT PROJECT ZIJN DAT:

– u leert van de ervaring van ondernemers die al jarenlang exporteren;
– u kunt gebruik maken van de kennis van de docenten van NHL Stenden Hogeschool;
– u begeleid wordt door adviseurs van onder andere de Exportclub Drenthe en WTC die voor u klaar staan om kennis met u delen;
– u praktische ondersteuning krijgt van een team derde- en vierdejaarsstudenten die worden be geleid door een docent specifiek voor uw bedrijf. (geen stage).

PRAKTISCHE ZAKEN

Dit project start met acht tot twaalf ondernemers en loopt van 6 september 2018 tot en met begin februari 2019. Dit project wordt financieel ondersteund door diverse partners waardoor uw financiële bijdrage beperkt wordt tot € 400,- per bedrijf. Daarnaast kunt u tevens gebruik maken van een zgn. SIB Voucher (De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). U betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte). Hiermee wordt aan de exportvraag naast de studenten ook een individuele coach gekoppeld, zodat het uiteindelijke exportadvies nog meer toegevoegde waarde krijgt.

Voor dit bedrag neemt u deel aan vijf werksessies met collega ondernemers en studenten (vanaf de eerste dag heeft elke ondernemer zijn eigen vaste groep studenten die voor u aan de slag gaat) en ontvangt u uitgebreide adviezen van een netwerk van specialisten van o.a. WTC Leeuwarden en de Exportclub Drenthe. Door deel te nemen aan de Exportcarrousel vergroot u als ondernemer de slagingskans op het gebied van exporteren.

De geplande data betreffende de gezamenlijke bijeenkomsten voor de exportcarrousel 2018-2019 zijn:

1) Donderdag 6 september 15:00 – 17:00 uur; Kick off meeting and matching groups with companies at NHL Stenden Emmen

2) Donderdag 11 oktober 15:00-17:00 uur; Export carrousel meeting presentation of plan of action

3) Donderdag 22 november 15:00 uur – 17:00 uur; Export carrousel meeting: Midterm presentation (SWOT-analysis)

4) Donderdag 20 december 15:00 – 17:00 uur; Export carrousel meeting: discussion of draft export strategies

5) Donderdag 24 januari 15:00 – 17:00; Export carrousel: Final presentations of export plan by winning group (Provinciehuis Assen)

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE

Wilt u nieuwe kansen pakken met export of bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bel of mail dan met Jan Jacob Hilberdink. De 5 werksessies vinden maandelijks plaats van 15.00 tot 18.00 uur.

Welke ondernemers gingen u voor? Benieuwd?

Kijk dan op onze website www.ikbendrentsondernemer.nl/ondernemen-in-het-buitenland

Contact

JanJacob.Hilberdink@KennispoortDrenthe.nl
06 – 22 98 94 95.

robert.dreier@stenden.com
06-22928187

Logos exportcaroussel