Smakelijke pitches: van veganistische bitterbal tot vrolijke aardbei

06/11/2017

ASSEN – De vijfde editie van Heel Drenthe Pitcht, afgelopen vrijdag in De Drentse Zaak, was er eentje om je vingers bij af te likken. Onder de 28 pitchende startende ondernemers waren namelijk enkele culinaire creatievelingen, die hun lekkernijen aan het publiek lieten proeven. En lekkernijen gaan er altijd wel in, bij de vrijdagmiddagborrel…

Veganistische bitterballen
Wat te denken van veganistische bitterballen, bijvoorbeeld? Gemaakt door Christine Simpson van Café Kristal en aan de man gebracht door Roely van Asselt van Boeren & Buren. Deze marktplaats voor producten van boeren uit de buurt is nu nog gevestigd aan de Zevensterstraat in Assen, maar gaat binnenkort verhuizen naar het Duurzaamheidscentrum, zo laat Van Asselt weten tijdens de pitch. Daar moeten we dus straks naar toe voor de veganistische bitterballen, die trouwens prima smaken bij een -al even veganistisch- biertje.

assen heeldrenthepitcht5 6 Edited
Roely van Asselt (links) en Christine Simpson laten allerlei lekkernijen proeven, waaronder links op de tafel veganistische bitterballen.

De Kleinste Broodfabriek
Ook Leah Groeneweg, die vaker pitcht, weet onze smaakpapillen te verblijden met een bijzondere lekkernij: een broccoli-quiche met zevenblad. En dat hapje doet het weer goed met een lekker stukje vers gebakken brood van Jos Schlaman van De Kleinste Broodfabriek in Eelde. Onder het motto ‘het brood dat voedt’ maakt Jos op ambachtelijke en vooral natuurlijke wijze brood op maat: klanten kunnen zelf aangeven wat voor granen, zaden of pitten er in moeten; de Eeldenaar maakt er iets lekkers en voedzaams van.

assen heeldrenthepitcht5 5 Edited
Jos Schlaman (links) voedt bezoeker Jenco Westerveen met zijn ambachtelijk gebakken brood.

Vrolijke aardbei
En dan is er een bijzonder -maar niet eetbaar- toetje: Angie Aardbei. Deze Assense -die eigenlijk Angela en geen Aardbei heet- laat op de pitchbijeenkomst hele vrolijke tattoos zien. Geen demonen, doodshoofden en tribals, maar kleurrijke Disney-figuren, smurfen en lieftallige eenhoorns. En vrolijke aardbeien. We kunnen deze blijmakende figuurtjes al op enkele armen en benen in Assen bewonderen, alsmede elders in het land. Want wat Angie Aardbei doet is vrij uniek, evenals het feit dat ze een vrouwelijke tattoo-artiest is. Ze zit samen met een aantal collega’s in de tattooshop aan de Stationsstraat, onder de naam Knoutskey, maar niet voor lang: binnenkort trekt het creatieve gezelschap naar een nieuw onderkomen aan de Kleine Marktstraat.

assen heeldrenthepitcht5 4 Edited
Angie Aardbei (links) krijgt veel geïnteresseerde bezoekers en pitchers bij haar stand, onder wie Pamela Goosen. Die op haar beurt eveneens de aandacht weet te trekken met haar Complimentenloket. De entertainer loopt met een soort poppenkast rond; wie de deurtjes opendoet krijgt een leuk compliment…

Over Heel Drenthe Pitcht
Albert Rouwkema van De Drentse Zaak presenteert onder de naam Heel Drenthe Pitcht een paar keer per jaar een nieuwe lichting startende Drentse ondernemers, die na een pitch-workshop van Irene Wildenbeest het geleerde meteen in de praktijk mogen brengen, tijdens een gezellige netwerkbijeenkomst. Ook mogen ze een pitchvideo laten maken door David Abee en een profielfoto door Jenny Bisschop. Belangrijker nog is het netwerken en visitekaartjes uitwisselen na de pitches. En bij sommige ondernemers het laten zien en proeven van hun vindingrijke vondsten.

Alle 28 pitches op een rij:

1. Thea van der Hulst (praktijk voor rouwverwerking)
2. Griean Zijlstra (praktijk Gedeeld Verhaal)
3. Kimmy van Zwieten (Jofele Dag, activiteitenbegeleiding ouderen)
4. Lies van der Bij (zang en healing, binnenkort workshop Dans en Zing je chakra’s open, samen met Carla Balt)
5. Agnes Huizing (Jofele Dag, activiteitenbegeleiding ouderen)
6. Christine Simpson (vegetarische bitterballen en nog veel meer lekkers)
7. Roely van Asselt (Boeren en Buren)
8. Elise Pragt (Pragtplaatjes, fotografie)
9. Jos Schlaman (De Kleinste Broodfabriek)
10. Lida Adriaansen (IndianRoot, kruiden en zaden)
11. Lian de Jonge (Bij Lian, kindercoaching)
12. Liedeke van Spronsen (SuperMirthe’s Lichtpuntjes, kaarsenatelier)
13. Lucienne Scholten (L-Act, gesprekscoach, Netwerkkleed)
14. Erwin van der Star (Rondom Internet, websites en social media)
15. Vincent Lutumalea (Vilea, logo’s en huisstijlen ontwerpen)
16. Edith van der Heiden (Trainersassistentie.nl, sidekick voor trainers)
17. Pamela Goosen (Fun4business, entertainer)
18. Eelste (vilt-artiest, paard & wagen project)
19. Leah Groeneweg (Bloemenpad, eetbare wilde planten en bloemen)
20. Dick Kijff (marketing & sales)
21. Marije Buitenga Lammers (taal- en communicatietraining)
22. Nienke van Eijsden (De Blauwe Fenix, ondersteuning verenigingen van eigenaren)
23. Priscilla Touwslager (vs4you, secretariële ondersteuning)
24. Bouchra Zouine (mediator in arbeidsconflicten)
25. Marleen de Koning (organizer en energetisch coach)
26. Horst Pachler (kunstenaar)
27. Chrisan Laarman (Chrisan.nl, opstellingen)
28. Wim de Jonge (VRM, vermogensbeheer)

Ook zijn er enkele ondernemers die niet pitchen, maar in een standje laten zien wat ze doen. Onder wie Angie Aardbei en de houtkunstenaars Lue en Lee.

assen heeldrenthepitcht5 3 Edited
Houtkunstenaars Lue en Lee, die mooie dingen gepersonaliseerde dingen maken van steigerhout, in een vrolijk onderonsje met een geïnteresseerde bezoeker; van links naar rechts Lee (Ronald van der Lee), Paul Meijer en Lue (Luella Ros).

assen heeldrenthepitcht5 7 Edited
Irene Wildenbeest neemt ons na de pitches nog even mee naar de vergaderzaal, waar enkele kunstwerken (glas op hout) hangen van Horst Pachler. Die maakte de kunstwerken speciaal voor De Drentse Zaak, geïnspireerd door de vorige editie van Heel Drenthe Pitcht. Waaronder het werk ‘communicatie’, waarin we wel iets van Irene en Horst zelf herkennen.

assen heeldrenthepitcht5 2 Edited
Eelste (links) presenteert onder meer kerstboompjes van vilt en verkoopt er ter plekke al één aan Nienke van Eijsden.

assen heeldrenthepitcht5 1 Edited
Volop gezelligheid tijdens Heel Drenthe Pitcht, met op de achtergrond Pamela Goosen in actie, met haar Complimentenloket.