SOCIAAL DOMEIN ONLINE WERKGELUK FESTIVAL

21/08/2019

Twee sociale adviseurs uit Drenthe hebben een nieuw initiatief ontwikkeld. Ze willen  sociale mensen die in het sociaal domein werken, actief verbinden door samen kennis te  delen en samen vraagstukken op te lossen. Daarom organiseren ze het Sociaal Domein  Online Werkgeluk Festival op 27 september in Meppel.

Begin 2019 zijn Mandy Peper (29) uit Meppel en Summer Koster (36) uit Assen het platform Sociaal Domein Online gestart. Het wordt een plek waar professionals, gemeenten, onderwijs en zorginstellingen samen kunnen komen om vraagstukken op te lossen. ‘Ons motto is verbinden, samenwerken en samen kennis delen’, aldus initiatiefnemer Summer Koster. Om dit motto kracht bij te zetten organiseert Sociaal Domein Online haar festival in de Week van het Werkgeluk op 27 september. Met inspirerende workshops en sprekers voor iedereen die werkzaam is in het sociaal werk. Het Sociaal Domein Online Werkgeluk Festival is nieuw in Noord-Nederland. De organisatoren hopen alle sociale organisaties en gemeenten te verbinden die met dezelfde vraagstukken worstelen.

Er zijn grote tekorten in het sociaal domein. De vraagstukken zijn groot. Voor welke opdracht staan we met elkaar? Wat hebben we daarvoor nodig? Het festival gaat over verbinden, werkgeluk en inspiratie. We hopen dat het Sociaal Domein Online Werkgeluk Festival een succes wordt. We kiezen voor Meppel omdat we vinden dat we iets in Noord-Nederland moeten organiseren. Vaak worden dergelijke initiatieven in het westen of het midden van het land georganiseerd. Ook in Noord-Nederland is veel kennis aanwezig, laten we die met elkaar aanboren! Het Sociaal Domein Online Festival Werkgeluk wordt op 27 september in Meppel georganiseerd. Het is bedoeld voor alle professionals binnen het sociaal domein. Werk jij als jeugd-, WMO-, inkomens-, of participatieprofessional? Of als adviseur, trainer,  docent, manager, opleider sociale studies, opbouwerker, jongerenwerker, zorgaanbieder,  hulpverlener, consulent, schuldhulpverlener, jeugdhulp-professional of  ervaringsdeskundige? Er zijn minimaal twaalf workshops over innovaties en werkgeluk. Ook  zijn er organisaties aanwezig die hun kennis en ervaring met je kunnen delen.

Kijk voor meer informatie over festival en workshops op  https://sociaaldomeinonline.nl/festival. Je kunt ook mailen naar info@sociaaldomeinonline.nl.