Soxs wint de exportcarrousel Drenthe!

26/01/2018

Inmiddels een doorslaand succes in Nederland, zelfs al in Scandinavië maar bij aanvang van de exportcarrousel nog zoekende naar een afzetmarkt in Duitsland.

Aan het concept van SOXS ligt een gebeurtenis ten grondslag die het leven van de bedenkers volledig heeft veranderd. Deze gebeurtenis heeft ertoe geleid dat de ondernemers op hun zoektocht naar nieuwe consumentenproducten op het gebied van mode en lifestyle uiteindelijk in een textielfabriek in Litouwen zijn terecht gekomen, waar dankzij een productie’foutje’ een unieke

‘geitenwollen’ sok kon worden geproduceerd. Op basis van dit produkt is SOXS opgezet. Een webshop met eigenlijk maar één product in het luxe segment: de wollen sok. Naast de levering aan consumenten, ook als gepersonaliseerd cadeau aan anderen, met een prachtige verpakking, een kaartje en labels, worden de sokken ook branded geleverd als serviceprodukt of relatiegeschenk. Inmiddels hebben duizenden sokken hun weg naar een klantenvoet gevonden en wil SOXS ook buiten Nederland en Scandinavië met haar producten voet aan de grond krijgen, bijvoorbeeld in Duitsland.

Aan de exportcarrousel Drenthe deden acht Drentse bedrijven mee, allen met een gezamenlijk vraagstuk: nieuwe markten aanboren bij onze oosterburen Duitsland. Gedurende een traject van 5 maanden zijn er een 40-tal (internationale) studenten aan de slag gegaan om onderzoek te doen naar de kansen in Duitsland. Gistermiddag zijn de onderzoeksresultaten bekend gemaakt tijdens de grand finale, gehouden op het internationale racecircuit in Drenthe. Conclusie: hoogwaardige onderzoeken die ‘houvast’ bieden aan de ondernemers om de volgende stap te zetten richting Duitsland.

Naast Soxs deden er nog zeven bedrijven mee. Zeven prachtige bedrijven, allen gevestigd in Drenthe. De deelnemende bedrijven waren: Happy Weight, CoatingTeq, Flynth Accountants, Lampe Vitaal, Revamo, Timelapp en TerraCarta.

Dankzij de inzet van studenten, Stenden Hogeschool, Exportclub Drenthe, WTC- Noord-Nederland, Rabobank en Kennispoort zijn wij er allen in geslaagd om ook van deze exportcarrousel een enorm succes te maken.

Voor ondernemers die internationale ambities hebben, de provincie Drenthe heeft hier een tal van mogelijkheden voor in de markt gezet. Kijk hier voor op de website http://ikbendrentsondernemer.nl/ondernemen-in-het-buitenland/

Wij geloven dat we internationaal samen verder komen! Hiervoor bundelen wij onze krachten in Drenthe. Wil jij hier onderdeel van uitmaken? Meld je dan snel aan via onderstaande links:

Ik ben internationaal actief en zou graag mijn kennis, expertise, gemaakte fouten en netwerk willen delen met ondernemers die geïnteresseerd zijn in een land waar ik actief ben. Ik sta open voor een kennismaking, samen komen we verder. http://ikbendrentsondernemer.nl/ambassadeur-worden/

Ik ben internationaal actief/nog niet actief en zou graag meer willen weten over een specifiek land waar ik kansen zie. Niet alleen, maar juist samen met andere ondernemers. http://ikbendrentsondernemer.nl/ik-wil-exporteren/