Spoeddigitalisering

Veel ondernemers zijn al actief in online ondernemen. Naast een fysieke winkel hebben ze ook een actieve webshop. Zij verbeteren de omzet door zowel op locatie als op internet goed vindbaar en zichtbaar te zijn. Door de crisis wordt het belang van online en digitaal zichtbaar zijn nog groter. Misschien heb jij ook wel online ambities met je bedrijf. Maar waar begin je dan? En wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? Hoe begin je nou een webshop? Hoe zet je een online bezorgdienst of reserveringssysteem op? Wat kun je eigenlijk met (klant)data? Hoe wordt je beter online zichtbaar en vindbaar? Ik Ben Drents Ondernemer helpt je graag op weg met praktische hulp en advies met ons nieuwe programma “Spoeddigitalisering”. Ook voor het (verder) digitaliseren van jouw onderneming zijn wij er voor jou!

Je kunt bij ons terecht voor 3 soorten hulp:

1. Sparren met een adviseur over de kansen en mogelijkheden van digitaal en online ondernemen voor jouw bedrijf;

2. Directe en concrete hulp van een ploeg vrijwilligers die 1-op-1 of in een kleine groep aan de slag gaan met jouw vraagstuk;

3. Toegankelijke en praktische online trainingen over bijvoorbeeld online zichtbaarheid en vindbaarheid die je thuis, vanachter je laptop kunt volgen.

Meer informatie over deze hulp vind je hieronder op de webpagina.


Webinars digitalisering

Afgelopen maanden hebben wij verschillende webinars op het gebied van digitalisering georganiseerd. Hieronder vind je de opnames van enkele webinars terug. In september gaan wij samen met Google een tweetal webinars organiseren.

Aankomende Webinars

Webinar ‘Professionele video’s maken met je smartphone’ – 01 oktober

Video’s worden steeds vaker ingezet binnen online marketing. Wil jij als ondernemer online meer zichtbaar zijn en wil je leren hoe je simpel professionele video’s maakt met jouw smartphone? Meld je dan aan voor de online workshop ‘Professionele video’s maken met je smartphone’. De workshop is 1 oktober van 15.30 – 17.00 uur en wordt gegeven door Videoprofs in opdracht van Ik Ben Drents Ondernemer.

Aanmelden

Webinar Online Klantreis terugkijken

Webinar Digitalisering terugkijken

Samenvattingen Webinars met Google

In september hebben wij in samenwerking met Google twee webinars georganiseerd. Heb jij ze gemist? Geen probleem want je kan hier onder de samenvattingen downloaden.

Samenvatting: Webinar Google Mijn Bedrijf

Samenvatting: Webinar Social Media


Laat ons weten waar het volgende webinar over moet gaan

Wil jij weten hoe je geld kunt besparen door online te ondernemen? Of ben je benieuwd hoe je met een website of webshop meer omzet kunt genereren? Of met welk programma je het beste je klanten online kunt bereiken in een webinar? Wij horen graag van jou welk thema jij interessant vindt voor het volgende webinar van Ik Ben Drents Ondernemer. Klik op de link, geef jouw top drie door en wie weet organiseren wij binnenkort een Webinar over dit thema waaraan je gratis kan deelnemen!

Poll invullen


Digitale vrijwilligers

Om Drentse bedrijven een handje op weg te helpen bij digitalisering hebben wij een vrijwilligerspool van studenten ingericht. Hieronder is informatie voor zowel vrijwilligers als de bedrijven over deze pool te vinden.

Vrijwilligers

Nú bedrijven in nood helpen met jouw digitale vaardigheden? Meld je aan als digitaal vrijwilliger! Vanuit Ik ben Drents Ondernemer zoeken we studenten die bedrijven in deze tijd willen ondersteunen met digitale vraagstukken. Denk aan: Welk webinar programma is het handigst voor mij? Of, hoe regel ik het opzetten van een website? Je hoeft geen professional te zijn op dit gebied, waar je precies bij gaat helpen wordt afgestemd op jouw vaardigheden. Bij je aanmelding kun je aangeven waarmee je kunt helpen en wij matchen je dan in overleg met jou. 

Lees meer informatie

Bedrijven

Kun jij hulp gebruiken met digitalisering in deze tijd? Het team van digitaal vrijwilligers van Ik ben Drents Ondernemer (IBDO) staat voor je klaar om je (gratis) te helpen. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen met het uitzoeken van welk webinar voor jouw bedrijf het handigst is of kunnen je helpen met het opzetten van een website. Wil jij met jouw bedrijf meedoen aan dit spoeddigitaliseringstraject? Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor dit traject. Vergeet niet om bij je aanmelding door te geven waarmee jij graag door de studenten geholpen wil worden.

Lees meer informatie


Kennismaken met onze vrijwilligers?

Ben je benieuwd welke vrijwilligers zijn aangesloten bij het IBDO Digitaal Hulp Team? Neem dan hieronder vast een kijken.

Zelf aan de slag

Daar-om kennissessies

Daar-om.nl is een hoogwaardig en full service Online Marketing bureau in Groningen. Zij helpen het ambitieuze MKB te groeien en te innoveren. Dit doet daar-om.nl door bedrijven online goed vindbaar en zichtbaar te maken met bewezen online diensten. Door het mediabudget en de campagnes van bedrijven effectief in te zetten, is daar-om.nl in staat om meer rendement uit deze bedrijven te behalen.

Daar-om.nl is al geruime tijd Google Premier Partner. Dit heeft vele voordelen, namelijk:
– Hoog kennis niveau van de experts
– Support vanuit Google door Partner manager
– Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Daar-om organiseert regelmatig zelf gratis kennissessies specifiek voor mkb-ondernemers. Meer informatie over deze kennissessies is te vinden op de website.

Meer informatie bekijken


 

Google digitale werkplaats

Google wil graag dat iedereen over de digitale vaardigheden beschikt om te kunnen profiteren van de technologische revolutie. Daarom heeft Google een digitale werkplaats opgezet voor mkb-ondernemers en zelfstandigen.
Binnen de digitale werkplaats van Google vind je gratis online cursussen, webinars en coaching om jouw bedrijf beter online vindbaar te maken.
Wanneer je dus zelf aan de slag wilt gaan met het beter online vindbaar maken van jouw bedrijf, is de digitale werkplaats een goede plek om te starten.

Google digitale werkplaats


 

Pienter Online

Pienter online is een Drents marketingbureau dat graag samen met de ondernemer de online marketing naar een hoger niveau brengt. Pienter online is een nieuwsgierig, proactief en nuchter marketing bureau dat te vinden is in Assen.

Pienter plaatst regelmatig blogs op hun website met tips over online marketing. Zo zijn er onder andere blogs te vinden over:
– zakelijk vloggen

– adverteren op Facebook
– groter netwerk bereiken via LinkedIn

De blogs zijn te vinden op de website van Pienter Online.

Blogs Pienter Online 


 

Webinar organiseren?

Het digitaal hulp team heeft voor u een samenvatting gemaakt van de beschikbare webinartools. In dit overzicht vind je de prijs, specificaties en links naar de onderzochte webinarprogramma’s. Wil je binnenkort een webinar organiseren? Neem dan snel een kijkje in dit document.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Heb jij vragen over de activiteiten van Ik Ben Drents Ondernemer op het gebied van spoed-digitalisering? Neem dan contact op met Marlies Hiemstra via marlies@ikbendrentsondernemer.nl. Marlies Hiemstra is adviseur spoed-digitalisering bij Ik Ben Drents Ondernemer en werkt daarnaast als adviseur binnen de digitale werkplaats in Amsterdam en Flevoland.

Contact opnemen