Aanmelden nieuwsbrief

Starten met ondernemen

Het ondernemerschap: een groot avontuur met veel vrijheid. Geen baas die je vertelt wat je moet doen, zelf je eigen agenda kunnen indelen en werken met een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen. Jij bepaalt je eigen succes! Maar starten met ondernemen kan best spannend zijn, want waar begin je? Hoe kom je aan een netwerk en welke stappen moet je zetten? Een duwtje in de rug en mensen die met je meedenken zijn dan heel waardevol.

Businessmodel ontwikkeling

Elke ondernemer ziet dat online ondernemen steeds belangrijker wordt. De grenzen die voorheen tussen producten, landen en economieën zaten zijn langzaam aan het vervagen. Doordat deze spreekwoordelijke grenzen langzaam vervagen, is het belangrijk dat je je niet blijft vasthouden aan verouderde businessmodellen of strategieën. De meest succesvolle bedrijven vinden zichzelf dan ook elke keer opnieuw uit. Als startend ondernemer kan het heel erg lastig zijn om een goed businessmodel op papier te krijgen. Onze adviseurs willen je hier dan ook heel erg graag mee helpen. Ik Ben Drents Ondernemer kan je bijvoorbeeld helpen wanneer jij je afvraagt hoe jij het juiste businessmodel neerzet, en hoe je het vervolgens kan testen om zeker te weten dat jouw gekozen oplossing de juiste is.

Strategievorming

Elke ondernemer heeft doelen die hij of zij wil bereiken. Tijdens het opstellen van een bedrijfsstrategie krijg je de sterke, maar ook de zwakke punten van jouw ondernemingsplan inzichtelijk.. Dit inzicht helpt bij het goed positioneren van je bedrijf. Daarnaast helpt het hebben van een goede bedrijfsstrategie ook bij de controle op activiteiten die uitgevoerd worden om de doelstellingen zo effecten mogelijk te behalen. Ook bij het opstellen van je bedrijfsstrategie kunnen de adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer helpen. Een goede bedrijfsstrategie is dan ook heel erg belangrijk voor de start van je bedrijf.

Verdienmodel

Wil je graag je vleugels spreiden, maar weet je nog niet hoe? Heb je wel al een idee wat je mensen kan bieden, maar heb je, je verdienmodel nog niet helemaal goed in kaart? Wil je bijvoorbeeld via ‘uurtje factuurtje’, losse productverkoop of wil je juist gebruik maken van andersoortige verdienmodellen zoals abonnementen? Door de grote verscheidenheid aan verdienmodellen kan de keuze lastig te maken zijn. Toch is het wel belangrijk dat je de goede keuze maakt, maar door de grote verscheidenheid aan verdienmodellen is er altijd wel eentje die bij jouw onderneming past. Bij Ik Ben Drents Ondernemer zijn er dan ook verschillende adviseurs die graag samen met jou kijken naar het best passende verdienmodel. Tijdens IBDO Start kom je in contact met onze adviseurs om een vliegende start te kunnen maken met je eigen onderneming.

IBDO Start

Met onze programma’s, waaronder IBDO Start, bieden we je handige tools zodat jij een vliegende start kunt maken met je onderneming. Of je een ambitieuze jonge starter bent, tijdens je studie een eigen bedrijf opricht of voor een baas gewerkt hebt en nu je vleugels wilt uitslaan; bij IBDO Start ben je op de juiste plek! Je profiteert van een groot netwerk, de kennis en ervaring van andere ondernemers en workshops, kennissessies en coaching. Kortom; je krijgt alle kansen om stappen te zetten met jouw onderneming.

IBDO Start kan jou als ondernemer verder helpen. Al meer dan 100 startende ondernemers gingen je voor. Lees hieronder hoe deze ondernemers met behulp van ons coaching programma verder zijn gegroeid.

Neem contact op met een adviseur

Deze ondernemers gingen je voor

Pakketten

Flexwerkplek

 • Flexplek in de Fabriek (1 dag p/w)
 • Incl. koffie, thee, wifi en overlegruimte
 • Maandelijkse individuele business development-gesprekken
 • Een jaar lang professionele coaching
 • Maandelijks workshops en trainingen
 • Adviesgesprekken met aangesloten partners
 • Toegang tot een breed netwerk
 • Diverse beurzen en (partner)events
 • Volop interactie met andere ondernemers
 • Meeliften op de communicatie
€ 160

Studenten krijgen 50% korting!

Business development

 • Toegang tot een breed netwerk
 • Maandelijkse individuele business development-gesprekken
 • Diverse beurzen en (partner)events
 • Volop interactie met andere ondernemers
 • Meeliften op de communicatie
€ 80

Studenten krijgen 50% korting!

Onze locaties

De OndernemersFabriek Assen

Aan de Havenkade – in een bijzondere oude graansilo – vind je onze locatie in Assen.

Je kunt hier, net als op de andere locaties in Emmen en Hoogeveen, flexwerken, andere ondernemers ontmoeten en afspraken plannen. Onder het genot van een lekker kopje koffie zet jij hier je laptop neer óf ga je zitten werken in de grote tuin. Je maakt vanaf hier een ommetje langs het (Haven)Kanaal en bent lopend binnen enkele minuten in het centrum van Assen. Parkeren kan voor de deur.

Een keer binnenlopen? Kom gerust langs!

9403 AH Assen
0592 365 515

Neem contact op!

Growing Emmen

De locatie in Emmen vind je vlak bij het station.

De locatie Start in Emmen zit op een bruisende plek, want we delen dit gebouw met Growing Emmen! Dat betekent dat je veel verschillende ondernemers tegenkomt op de gangen én in de gezellige gezamenlijke kantine. Drink een kopje koffie met één van de andere deelnemers, plof neer op één van de flexplekken of plan hier je afspraken. Parkeren kan voor het pand.

Een keer binnenlopen? Kom gerust langs!

7822 GM Emmen
0592 365 515

Neem contact op!

De Compaen Hoogeveen

In de Compaen – het voormalige gemeentekantoor van Hoogeveen – vind je locatie Start.

In dit bedrijfsverzamelingsgebouw vind je niet alleen je mede-ondernemers van het programma Start, maar loop je ook veel andere ondernemers tegen het lijf. Je kunt hier, net als op de andere locaties in Emmen en Assen flexwerken, andere ondernemers ontmoeten en afspraken plannen. Ga gezellig ‘s middags mee lunchen of haak aan bij één van de workshops en trainingen die regelmatig in het pand gegeven worden. Parkeren kan achter het pand.

Een keer binnenlopen? De koffie staat klaar!

7902 NP Hoogeveen
0592 365 515

Neem contact op!

Deze ondernemers gingen je voor

Bekijk alle

IBDO Start kan jou als ondernemer écht verder helpen. Veel startende ondernemers gingen je al voor. Je kunt ze hier allemaal bekijken. Wil jij ook ondernemen op één van de locaties van IBDO Start? Kom gerust eens langs om een kop koffie – of wat anders – te drinken en kennis te maken.

Bijeenkomsten voor starters

Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten. Zowel voor ondernemers die net begonnen zijn met hun avontuur, als voor ervaren ondernemers en onze deelnemers van het IBDO Start coachingsprogramma. Bekijk hieronder een overzicht van onze events en ontdek wat jou te wachten staat.