Home Starten met ondernemen Alexander Bijma
<

Alexander Bijma

Twijfel je ook weleens of je gegevens veilig staan in de cloud en wat is voor jou de cloud?

Mijn naam is Alexander Bijma, al meer dan 15 jaar werkzaam in de IT. Wat mij daarin vooral fascineert is de opslag en uitwisseling van gegevens. Ik wilde mijn gegevens nooit in de cloud zetten.

Dat zou betekenen dat ik mijn gegevens bij iemand anders ga opslaan terwijl ik niet weet wat er mee gebeurt en waar het staat. Het zijn mijn gegevens en die wil ik voor mezelf houden.

Sinds enkele jaren gebruik ik daarom mijn eigen online opslaglocatie. Bij de ontwikkeling van deze – uit Duitsland afkomstige – software, is sterk rekening gehouden met privacy (AVG) en veiligheid.

Daardoor kun je volledig zelf bepalen, wie bij jouw gegevens kan komen en waar deze opgeslagen staan. Het kan zelfs bij jou op kantoor. Je kunt er ook bij vanaf ieder apparaat, zodat je altijd bij jouw gegevens kan. En je loopt geen risico op gegevensverlies bij brand of diefstal.

Met DataCave ondersteun ik bedrijven om zelf weer de controle over de data in handen te krijgen… of te houden, met de flexibiliteit en mogelijkheden van een cloud. Ik help met het opzetten en in gebruik nemen van deze software. Gebruikers leer ik hoe het werkt, zodat zij er vlot en gemakkelijk mee aan de slag kunnen. Daarnaast geef ik advies en ondersteuning bij de implementatie van de AVG. Heb je al e.e.a. ingeregeld, maar wil je weten waar nog verbetering mogelijk is dan kan ik daar in adviseren. DataCave biedt je onafhankelijkheid, zekerheid én controle over je eigen data!

Alexander en De Fabriek
Ik heb me bij de Ondernemersfabriek Assen aangesloten om in korte tijd een
vertrouwd netwerk op te bouwen van enthousiaste, (startende) ondernemers.
Waarbij er mogelijkheden zijn om samen te werken en waar nodig elkaar ook te
ondersteunen. Samen met de coaching en workshops helpt me dit om van mijn
bedrijf een succes te maken!

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op