Home Starten met ondernemen Anita Speelman
<

Anita Speelman

ZuinigWonen Academie

Het maakt niet uit hoe ver je bent, of je een goed of een slecht geïsoleerd huis hebt, of je een groot of een klein budget hebt, bij de ZuinigWonen Academie kun je altijd beginnen met energiebesparen door de routekaart naar energieneutraal wonen te volgen.

Als energieadviseur kom ik al jaren bij mensen over de vloer. Mijn eerste vraag is altijd: ‘Wat is de aanleiding voor jou om dit energieadvies aan te vragen?’ De laatste jaren krijg ik steeds vaker als antwoord: ‘We willen van het gas af. Hoe moeten we dat doen?’

Uit eigen ervaring weet ik dat je woning afsluiten van het gas met een zo laag mogelijke energierekening een uitdaging is, het vergt een andere manier van denken. We wonen zelf sinds 2015 100% energieneutraal zonder gasaansluiting. Dat was een bewuste keuze, want ik wilde géén energierekening meer. Immers, te veel betalen voor energie is echt niet nodig!

Om woningeigenaren een antwoord te kunnen geven waar te beginnen heb ik een stappenplan  ontwikkeld, de zgn. Routekaart naar energieneutraal wonen. Volg je de routekaart, dan ga je nooit zomaar op reis. De ZuinigWonen Academie zorgt voor de reisgids om je te ondersteunen bij het maken van keuzes om de isolatie, de installatie en het energiegedrag van de bewoners te verbeteren en gebruik te maken van subsidies en financiële regelingen.

Het resultaat is een Energie Neutraal Wonen (meerjaren)plan dat je overzicht biedt in de te volgen logische stappen naar energieneutraal wonen èn inzicht biedt in de samenhang tussen de energiebesparende maatregelen. Dus, wil je een lagere energierekening en van het gas af, volg dan de verschillende Energieprogramma’s van de ZuinigWonen Academie en ga op weg!

 

ZuinigWonen en de Ondernemersfabriek

Mijn naam is Anita Speelman van ZuinigWonen. Al jaren heb ik genoeg plannen in mijn hoofd. Onder begeleiding van de ondernemersfabriek vallen de plannen nu op z’n plek en wordt ik ‘gedwongen’ om de plannen onder woorden te brengen en op papier te zetten. Dat helpt enorm, het verhaal wordt steeds duidelijker. Ondertussen vertel ik mijn verhaal ook aan de buitenwereld en de reacties zijn positief. Met hulp van de ondernemersfabriek zet ik nu echte stappen om mijn bedrijf verder uit te bouwen met de ZuinigWonen Academie.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op