<

Marjon Kroeze

Het succes van je organisatie zit versleuteld in een onderscheiden, heldere en ‘gedragen’ identiteit en positionering. Een sterke positionering die je tot in alle haarvaten van de organisatie terugvindt geeft richting, een kader en license to operate.

Nadat ik jarenlang werkzaam ben geweest als Merkmanager en Marketing- en Communicatiemanager heb ik in 2014 de stap genomen om zelfstandig ondernemer te worden. Mijn grootste overtuiging hiervoor was dat ik bedrijven, organisaties kan helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Ingegeven door mijn studie bedrijfskunde in combinatie met mijn strategische marketingkennis en -ervaring. Waar marketing vaak blijft hangen in campagnes en verkoopgerichte inzet van instrumenten ga ik terug naar de basis: wie wil je zijn, voor wie wil je er zijn en hoe zeg je wat je doet en doe je wat je zegt: onderscheidend, met toegevoegde waarde en vooral authentiek en doorvoeld in de hele organisatie.

Vraagstukken waar ik aan werk gaan over (her)positionering, identiteit en gedrag, ontwikkelen van 1 identiteit bij fusies of overnames tot en met het doorleven en doorvoelen van identiteit en kernwaarden bij alle medewerkers. Maar ook introducties van nieuwe merken/producten, imagoverbetering en reputatiemanagement. Om er maar een paar te noemen, maar allemaal vanuit de basis identiteit en positionering.

Ik werk vanuit het adagium richten – inrichten – verrichten en gebruik daarbij een aantal beproefde modellen. Bij de totstandkoming van de identiteit betrek ik het liefst iedereen bij de inhoud en het proces. Zonder dat dit te veel tijd van de medewerkers vraagt.

Sinds kort ben ik bij De Ondernemersfabriek aangesloten. Dit is voor mij een grote aanvulling op mijn productiviteit en mijn creativiteit en focus op waar ik goed in ben. Met collega-ondernemers, de dynamiek en de coaching op ondernemerschap worden vraagstukken en uitdagingen waar je als ondernemer voor staat ontleed, gedeeld en aangevuld. Je wordt er echt beter van, en als ik er beter van wordt, dan worden mijn opdrachtgevers daar ook beter van.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op