Home Starten met ondernemen Miranda de Groot
<

Miranda de Groot

Energique in de zorg

Een burn out kost een organisatie €118.000 en de medewerker is dan gemiddeld 242 dagen ziek thuis.

Een burn out kost een organisatie €118.000 en de medewerker is dan gemiddeld 242 dagen ziek thuis. Serieuze cijfers die meteen de noodzaak aangeven om preventie hoog op de agenda te zetten.

Mijn naam is Miranda de Groot en met mijn bedrijf Energique in de Zorg richt ik mij op stress- en burn-out begeleiding van zorgmedewerkers. Door stresscounseling in te zetten als preventief middel tegen ziekteverzuim beïnvloed ik de hoge kosten waar organisaties mee te maken kunnen hebben.

Ik bied maatwerk aan medewerkers om beter om te leren gaan met stress en werkdruk wat zorgt voor een gezondere werksituatie en uitval helpt voorkomen. Daarnaast bied ik burn-out begeleiding om hersteltijd te verkorten, maar belangrijker nog om terugval in de toekomst te voorkomen.

Energique gelooft dat wanneer je een open cultuur creëert en stress bespreekbaar maakt, je gezamenlijk op zoek kun gaan naar goede oplossingen om arbeidsongeschiktheid en verzuim tegen te gaan.

Energique is ontstaan vanuit eigen ervaringen. Stress is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Ook ík ben gevoelig voor stress en moet hierin altijd alert zijn. Maar doordat ik hier op de juiste manier mee heb leren omgaan is het nu niet meer zo’n issue.

En dat gun ik anderen ook!

Ik heb me bij de Ondernemersfabriek Drenthe aangesloten omdat ik als jong bedrijf me wil omgeven met mensen die het pad al eens hebben bewandeld. Om te mogen leren van elkaar en elkaar te motiveren en te inspireren. En om op die manier te mogen blijven groeien als mens en als ondernemer.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op