Home Starten met ondernemen Nicole Bartelds
<

Nicole Bartelds

Nicole Bartelds De Databoerin van NB Advies BV

De Databoerin is een onafhankelijke adviseur Smart Farming. De ICT en de Big Data hebben het boerenbedrijf bereikt. Boeren verzamelen zelf steeds meer data, of kunnen gebruik maken van openbaar beschikbare data. Vaak heeft een boer weinig tijd en andere prioriteiten om optimaal gebruik te maken van deze data en dreigt hij/zij in de zee van data te verdrinken.

De Databoerin ontzorgt boeren met het maken van kaarten en andere overzichten om beter inzicht te krijgen in de beperkende factoren voor de gewasproductie. Op basis hiervan kunnen ze tijdig en onderbouwd beslissingen nemen over o.a. beregening, bemesting en gewasbescherming, voor een beter bedrijfsresultaat. De Databoerin begeleidt boeren om keuzes te maken hoe ze nog beter gebruik kunnen maken van al die data.

NB Advies wordt geleid door Nicole Bartelds.
Voor een adviseur Smart Farming heeft Nicole Bartelds de ideale kennis en expertise in huis. In Wageningen heeft ze de studie Bodemkunde afgerond en heeft vervolgens jarenlang als informatie-adviseur gewerkt en daarbij veel ervaring met geo-informatie opgedaan. Met haar man en twee neven runt ze een groot akkerbouwbedrijf in de Veenkoloniën. Kortom, zij weet waar ze het over heeft.

Innovaties
De ontwikkelingen gaan snel. NB Advies werkt mee aan innovatie projecten om boeren nog beter te ondersteunen met goede en bruikbare informatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van actuele en historische data, van metingen in het veld in combinatie met drone en satellietbeelden. Elke meting wordt gekoppeld aan de locatie in het veld, waardoor variatie tussen velden, maar ook variaties binnen een veld duidelijk worden. Dit geeft mogelijkheden van benchmarking van verschillende rassen, of verschillende teeltmethoden. Beter inzicht zal leiden tot een efficiëntere en duurzamere productie en hogere opbrengsten die goed zijn voor milieu en portemonnee.

De OndernemersFabriek
NB Advies is aangesloten bij De OndernemersFabriek in Emmen. De OndernemersFabriek biedt netwerkbijeenkomsten en cursussen en biedt ook een kruisbestuiving met andere startende ondernemers. Dit past bij de ambitie van NB Advies om te groeien als bloeiend adviesbureau.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op