<

Petra Nell

“Jonge kinderen kunnen vertellen met gebaren, nog voordat zij kunnen praten.”

Is ‘spreken met gebaren’ iets nieuws? Nee, iedereen gebruikt gebaren ter ondersteuning van wat hij zegt of doet. Ook kinderen. Wij kunnen kinderen leren om dit effectief toe te passen, zodat zij hun behoefte al vroeg aan kunnen geven (al vanaf 8 maanden).

Petra Nell heeft als omgangkunde docent gewerkt met jong volwassenen. Nu zij moeder is staat het omgaan met de allerkleinsten centraal. Zij heeft zich verdiept in de spraak- taalontwikkeling van jonge kinderen.

Communiceren met gebaren heeft voor zowel ouders/professionals en het jonge kind zoveel positieve gevolgen, dat zij dit graag onder de aandacht wil brengen. Zij heeft daarom in 2014 haar bedrijf Taal voor Taal baby- en kindergebaren opgezet.

Met Taal voor Taal geeft Petra trainingen aan ouders, opleidingen en professionals in de kinderopvang. De aangereikte methode is toepasbaar binnen ieder gezin en binnen ieder kinderdagverblijf. Na een training zijn er gebaren (afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal) geleerd, weten ouders/professionals hoe zij deze vervolgens kunnen aanleren en toepassen in het dagritme.

Enkele voordelen die worden ervaren:

  • Frustraties door onbegrip wordt weggenomen.
  • De communicatie verloopt effectiever en sneller.
  • De spraakontwikkeling wordt hiermee gestimuleerd.

Petra heeft nu twee jaar als ondernemer gewerkt om de basis te leggen voor Taal voor Taal. Gaande weg zijn de pijlers voor haar duidelijk geworden. Bewustwording creëren van enerzijds de eenvoud van deze communicatievorm en anderzijds het grote effect wat het oplevert. Het is tijd om verder te ontwikkelen. Om nog beter aan te sluiten op de markt. Hoe zij dat gaat doen, daar hoopt zij binnen de Ondernemersfabriek antwoorden op te krijgen. Te leren van en met andere ondernemers.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op