Home Starten met ondernemen René de Groot
<

René de Groot

Vind jij ook dat kinderen goed voorbereid moeten zijn op de 21e eeuw?

Ik wel. Ik ben René de Groot van Nobanovi in Emmen. Mijn motto? Leer kinderen geen trucjes maar vaardigheden voor hun reis naar de 21e eeuw. Dat doe ik onder andere met workshops en bootcamps waarin ik kinderen van groep 4 t/m groep 8 help bij het ontwikkelen van programmeer vaardigheden en computable thinking. Ik vind namelijk dat we onze kinderen goed moeten voorbereiden op het 21e-eeuwse leven, want er zijn de komende jaren steeds meer mensen nodig die kunnen programmeren. Met mijn workshops en bootcamps leer ik kinderen vaardigheden waarmee ze écht vooruit komen in het leven.

Toen ik in 2018 aan mijn avontuur Nobanovi begon ben ik gewoon in het diepe gesprongen. In mijn jaren in loondienst had ik geleerd om te zwemmen tussen alle lagen binnen een organisatie. Toch de “ik ben ondernemer-golven” zijn van een andere type. Er kwamen veel nieuwe dingen op mij af en gelukkig kwam ik Angelique Snippe tegen. Angelique heeft mij dat eerste jaar gecoacht en we hebben mooie dingen ontwikkeld. Eind vorig jaar kreeg Angelique de mogelijkheid om extra uren in te vullen bij het Drenthe College waar zij ICT docent is, dus minder tijd om mij te coachen.

Dus tijd voor een nieuwe fase.

Ondernemen doe je niet alleen maar met elkaar, dus met je klanten, leveranciers, andere ondernemers en ondernemende mensen. Daarom heb ik mij per 1 April 2019 (geen grapje) aangesloten bij de OndernemersFabriek Drenthe om te leren, groeien, te sparren met gelijkgestemden, inspiratie / kennis te ontvangen en te delen.

— Je kunt nooit minder leren —

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op