Home Starten met ondernemen Robert de Jong
<

Robert de Jong

Het houden van Italiaanse auto’s is me met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten.
Het begon allemaal met mijn vader zijn witte Fiat 600 waar we met het gezin van 4 inclusief bagage een aantal jaren mee op vakantie gingen. Een uitdaging maar het lukte.

Later volgenden er nog 10 Fiat’s.  Het zat bij mij dus ook diep van binnen al was het land Italië toen heel “ver” weg en dachten we toen dat er alleen maar Maffiosi woonden maar dat bleek later best mee te vallen.Uiteraard werd mijn eerst auto een Fiat en wel een Fiat 500R uit 1973. Voelt u hem aankomen?De tweede werd een Fiat 127 en daarna begon een Italiaans autoloos tijdperk.

Pas veel later kocht ik achtereenvolgens een Lancia Appia serie 3, een Fiat 124 Spider serie 1 en een Fiat 1200 spider. Het bloed kroop weer waar het niet gaan kon. Inmiddels had ik ook mijn, inmiddels volledig gerestaureerde Fiat 500R voor de derde maal in bezit en deze keer voor altijd want driemaal is scheepsrecht. Misschien wel de echt basis voor Lusso Cars.

Met deze auto rijd ik tevens diverse ritten met bewoners van instellingen en dat geeft zo’n plezier dat ik dat graag met veel mensen wil delen.

Door al die dingen ontstond het idee om een eigen onderneming te gaan starten maar waar begin je om Lusso Cars van de grond te krijgen.Inmiddels familie gekregen in Italië en bij toeval een Italiaanse kameraad tegen het lijf gelopen. Daardoor wordt de klik met Italie en de passie van de mensen en de “vervoermiddelen” waarin ze zich in en op voortbewegen alweer een stukje groter.

Mooie vakanties in Italië en in Nederland een cursus Italiaans verder spreek ik het nu nog amper maar op de een of andere manier kom ik een heel eind in Italië.

Door mijn Italiaanse kameraad mee te helpen met het bereiden en serveren van Italiaanse maaltijden ontstond het idee om met Lusso Cars meer te willen doen dan alleen iets met auto’s.

Te denken valt aan het bereiden en serveren van Italiaanse maaltijden en aperitiefjes ter ere van onder andere huwelijken en verjaardagen. Het is een keer iets anders dan dat eeuwige barbecue-en. Het hele gevoel en de sfeer rondom Italië overdragen aan de gasten is waar het om draait.

Lekker ontspannen met elkaar feestvieren, eventueel gecombineerd met een rit in een mooie Italiaanse klassieke auto is het ultieme genieten. Natuurlijk zou het zomaar kunnen dat er dan een vonk overslaat en dat er interesse ontstaan om ook in diegene hun vrije tijd van een Italiaanse auto te willen genieten en…tja…met die invulling kan ik ze met Lusso Cars uitstekend van dienst zijn.

Een rally met een groot aantal Italiaanse auto’s zoals in Italië veel worden georganiseerd zou ook mooi zijn maar daar is de omgeving hier niet bij uitstek geschikt voor dus daarvoor zou je met een groepje kunnen uitwijken naar Italië. De organisatie daarvan zou een leuke extra service van Lusso Cars kunnen worden op termijn.

Verder zijn Automobilia zoals schaalmodellen, boeken, koffiezetapparaten, koffie, kopjes en schotels, salami, wijn en modieuze kleding nog het overwegen waard. Dat is een wens die ik zeker ten uitvoer wil brengen als het financiële plaatje het na een periode van succes toelaat.

Niet alleen in de auto de sfeer van Italië maat ook in huis en daarbuiten een vergelijkbare sfeer.

Het doel is om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van Italiaanse auto’s en de hele sfeer eromheen. Dit uiteraard met voor mij het plezier van de zoektocht al dan niet in Italië en het daarbij ontmoeten van passievolle mensen en voor mijn klanten het genieten van een mooie auto tegen alleszins redelijke bedragen. Vrolijke gezichten, dat zie ik met Lusso Cars het liefst!

Ik zie mezelf met Lusso Cars wat staat voor “Luxe Auto’s” uitgroeien tot een bedrijf van maximaal zo’n 5 tot 6 werknemers waarmee ik de verkoop, aflevering, ophalen van de auto’s en later de verkoop en organisatie van de resterende zaken wil uit gaan voeren.

Lusso Cars en De Fabriek
Aangezien ik op organisatorisch en bedrijfskundig vlak nog best het een en ander kan en wil leren heb ik me aangesloten bij De Ondernemersfabriek Drenthe Ik zie het als een zeer waardevolle stap met een coachingstraject om af en toe weer even op scherp gezet te worden en de focus weer goed in het vizier te hebben. Verder is het sparren onderling en de samenwerking met elkaar erg waardevol. Samenwerking is immers de beste manier om te groeien!

Lusso Cars…Ik zie het helemaal gaan gebeuren! Ciao!

 

 

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op