Stevast: productie, service en opleiding

22/12/2020

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit ondersteuning hebben gekregen van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is ermee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand Stevast uit Beilen.

Stevast is totaalleverancier voor de industrie. “We doen hightech machinebouw, service en onderhoud, en we verzorgen opleidingen”, vertelt eigenaar Roy Stevens. “Dit doen we met tachtig medewerkers vanuit onze werkplaats in Beilen aan de A28 en op locatie. Daarnaast hebben we een afdeling consultancy die andere bedrijven helpt om onderhoudsplannen, werkprocessen en voorraadbeheer naar een hoger plan te tillen.”

Totaalleverancier

Stevens startte het bedrijf vijf jaar geleden als onderhoudsbedrijf. Eerst vanuit huis, maar al snel had hij dertig monteurs in dienst. Daar bleef het niet bij. “Inmiddels hebben we tachtig medewerkers en zijn we ook een opleidingscentrum. We hebben een eigen lasschool en voor Festo (wereldwijd leider op het gebied van automatiseringstechniek én technische opleidingen en bijscholing, red.) zijn we het opleidingscentrum voor Noord- en Oost-Nederland.” De combinatie van productie, service én opleiding maakt Stevast een bijzonder bedrijf. “Wij zijn vrij uniek in de markt”, bevestigt Stevens, “Daar heb ik niet bewust voor gekozen toen ik Stevast begon, maar het is zo gegroeid.”

Voucher

Die groei zorgt ervoor dat Stevens een professionaliseringsslag wil maken. Daarvoor trok hij aan de bel bij Ik Ben Drents Ondernemer. “We willen onze interne processen verder professionaliseren. We hebben daarom een voucher aangevraagd én ontvangen. Met deze voucher huren we externe kennis in. Dit doen we in de persoon van Mara Rijff van Administratie & Advies uit Hijken. Zij ondersteunt ons met een stuk automatisering. Het is mooi dat we via de voucherregeling iemand van buiten ons bedrijf met een frisse blik kunnen laten meekijken met onze bedrijfsprocessen.”

Drenthe

Stevast heeft als werkgebied Noord- en Oost-Nederland. “Wij zitten mooi centraal in Beilen, in het hart van Drenthe. Ik kom zelf uit Westerbork en zit al meer dan twintig jaar in de techniek. Ik heb hier een groot netwerk aan klanten en monteurs. Ons doel is om de grootste én beste totaalleverancier van Noord-Nederland te worden. Daar zitten we al tegenaan. We streven niet naar landelijke dekking. Ik ben geen ondernemer op afstand. Stevast is een platte organisatie en kenmerkt zich door korte lijnen. Dat wil ik ook zo houden.”