Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI)

22/08/2017

Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) misschien interessant voor u.

Met deze regeling stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken dat meer Nederlandse ondernemingen succesvol internationaal zakendoen in ontwikkelde landen, in opkomende markten en in ontwikkelingslanden. In ontwikkelingslanden draagt het ministerie hiermee positief bij aan duurzame lokale ontwikkeling.

Tweede tender 2017

De DHI-regeling is een tenderprogramma. De tenderrondes duren meestal 6 weken. Tijdens een tenderronde kunt u een aanvraag indienen. De tweede tender van 2017 is open sinds 8 augustus 2017 en sluit op 19 september 2017 om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Quickscan voor tweede tender

U kunt een quickscan indienen voor de tweede tender van 2017 om te bepalen of uw idee past binnen de DHI-regeling. Dit kan tot uiterlijk 2 weken voor sluiting van de tender.

Bezoek de voorlichtingsbijeenkomsten DHI 2017

Op dinsdag 22 augustus en maandag 28 augustus zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over DHI. Hier worden de wijzigingen ten opzichte van 2016 toegelicht en kunt u 1-op-1 gesprek met een DHI-adviseur voeren. Lees meer informatie over de bijeenkomsten en meld u aan.

Voor wie?

DHI richt zich op Nederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambitie en interesse in buitenlandse markten. Met de mkb-toets kunt u zien of u een mkb-ondernemer bent.

Budget

Het beschikbare budget voor de tweede tenderronde van 2017 is € 2 miljoen voor DGGF-landen en € 3,75 miljoen voor overige landen.

Verplichte quickscan

Heeft u een concreet plan voor een demonstratieproject, een haalbaarheidsstudie of een investeringsvoorbereidingsstudie? Voorafgaand aan een DHI-aanvraag moet u een quickscan indienen:

Onder Downloads onderaan deze pagina kunt u de documenten downloaden in een openoffice-format.

Aanvraagproces

Het aanvraagproces bestaat uit een aantal stappen. Na indiening van de quickscan ontvangt u een advies of uw project voldoende aansluit bij de subsidieregeling. Samen met dit advies ontvangt u een code. Met deze code kunt u tijdens een tenderronde via mijn.rvo.nl een aanvraag indienen.

Inspiratie opdoen?

Hoe maken andere ondernemers gebruik van de DHI-regeling? Lees hun ervaringen en tips.

Projectuitvoering DHK

Voert u een demonstratieproject of haalbaarheidsstudie uit onder de DHK-regeling (voorganger DHI)? Of wilt u het project of de studie afronden? Lees meer over de benodigde formulieren en documenten.

Wet- en regelgeving

Veelgestelde vragen

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen over de DHI-regeling.